Wat kost een weekend Disneyland Parijs?

Steeds vaker krijgen wij de vraag hoe wij toch al die reisjes naar Disneyland Parijs kunnen betalen. Natuurlijk moeten we hier hard voor werken en nog harder voor sparen. Veel mensen hebben dan ook geen idee wat een weekend Disneyland Parijs kost.

Daarnaast krijgen we ook regelmatig de vraag wat een week, dagje of weekend Disneyland Parijs kost. En omdat we jullie maar al te graag op weg helpen vonden we het een goed idee om deze vraag eens uitgebreid onder de loep te nemen en er een blog over te schrijven.

Want, want kost een weekend Disneyland Parijs nou eigenlijk?


Op reis naar Disneyland Parijs

Afreizen naar Disneyland Parijs kan je op verschillende manieren doen. Met het vliegtuig, de trein of met de auto. Zelf reizen wij vaak met de trein, het is relatief voordelig en je wordt naar de voordeur van Disneyland Parijs gebracht.

We zetten de kosten even snel voor je op een rij;

Auto: de reisafstand vanaf Utrecht is circa 500 kilometer. Met een brandstof auto en tol ben je circa € 172,- kwijt voor heen en terug. 

Trein: een retourticket met de Thalys vanuit Amsterdam/Schiphol/Rotterdam begint vanaf € 70,- per persoon. Dit zijn de prijzen vanaf circa 3,5 maand voor vertrek, daarna loopt de prijs snel op.

Vliegtuig: vanuit Amsterdam vlieg je in 45 minuten rechtstreeks naar Paris Charles de Gaulle. Een retour ticket zonder bagage begint vanaf € 145,- per persoon. Vanaf de luchthaven dien je verder de reizen met een taxi (circa € 100,- retour), trein (vanaf € 30,- retour per persoon) of shuttle bus (€ 46,- retour per persoon).

Een uitgebreide blog over reizen naar Disneyland Parijs vindt je hier; Reizen naar Disneyland Parijs; zo kom je er!


Waar te verblijven in Disneyland Parijs

Rondom Disneyland Parijs heb je tal van keuze om te verblijven. Van een Disney Hotel tot (partner) hotel tot een hotel nabij het grote winkelcentrum Val d’Europe. Prijzen verschillen heel erg per periode, dagen in de week en per hotel.

Disney hotels: online kan je via booking.com en Expedia kamers boeken zonder entree. Dit is erg handig voor bezoekers die al kaartjes hebben of beschikken over een jaarkaart. Via de eigen website van Disneyland Parijs kan je een pakket boeken waarbij je de overnachtingen en entree inbegrepen heb. In de maanden Januari/Februari zijn de hotels het voordeligst, de rest van het jaar en vooral in de weekenden, vakanties en themamaanden zijn de kamers behoorlijk duur. Ook het meest simpele hotel zoals Santa Fe.

(Partner) hotels: officieel geen partners meer van Disneyland Parijs, maar voor het gemak noemen we ze nog even zo. B&B Disneyland, Explorers, Dream Castle, Grand Magic en Campanila. Hotels die met een gratis shuttlebus bereikbaar zijn én betaalbaar! Zo beginnen de prijzen al vanaf circa € 100,- per nacht voor een kamer. Wederom afhankelijk van je periode, dagen en of het vakantie/zomertijd is.

Val d’Europe: rondom het winkelcentrum liggen veel hotels. De kosten liggen vrij gelijk met de partner hotels. Met de RER ben je slechts enkele minuten van de entree verwijderd.


Eten, drinken en snacks!

Kosten van het vervoer en de overnachting heb je deels zelf in de hand. Maar wat volledig aan jou is zijn de kosten die je uitgeeft aan eten, drinken en snacks. Je kan er natuurlijk voor kiezen om je eigen eten mee te nemen voor de lunch om de kosten te drukken, of je kiest voor 2 uitgebreide maaltijden in het park per dag. Misschien een keertje eten bij een buffetrestaurant? De keuze is helemaal aan jou!

Wat wij aanhouden?

Lunch: een uitgebreid menu á € 17,- per person
Diner: een uitgebreid menu á € 17,- per persoon
Snacks en drankjes: circa € 20,- per persoon

Ofwel € 54,- per persoon, per dag.

Wil je eten bij een buffet restaurant, houdt dan rekening met kosten vanaf € 45,- per persoon!


De optelsom voor een weekend Disneyland Parijs

Omdat we al regelmatig een weekend Disneyland Parijs doen hebben we inmiddels redelijk inzichtelijk wat een weekend kosten. We hebben de cijfers van onze laatste reis voor je op een rij gezet.

Goed om te weten voordat je de kosten ziet;

  • De reis is op basis van 2 volwassenen
  • Wij zijn 2x uit eten geweest in een buffetrestaurant, omdat we dit laat in de middag deden hebben de lunch kunnen overslaan
  • Hadden geen kosten aan de entree (dankzij onze jaarkaart) maar hebben deze voor jullie beeld wel meegenomen en zijn uitgegaan van de gemiddelde kosten
  • Extra uitgave zoals souvenirs hebben we niet meegenomen
Vervoer per trein€ 140,-
Verblijf in Grand Magic Hotel (3 nachten, incl. ontbijt)€ 345,-
Entree (3 dagen, 2 parken)€ 480,-
Kosten eten/drinken€ 450,-
Totaal€ 1415,-
(€ 707,50 per person)

Goedkoop is Disney niet. Maar ga eens na wat een weekendje naar een Europese hoofdstad kost! Je zal misschien iets goedkoper uitkomen, maar geloof ons dat het verschil minimaal is. Ja, je hebt dan geen entree kosten maar de kosten voor eten/drinken en verblijf zullen een stuk hoger zijn!

Benieuwd hoe je goedkoop naar Disneyland Parijs kan? Wij hebben nog een aantal handig tips voor je. Lees snel onze blog; Goedkoop naar Disneyland Parijs


Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.