Wat is Disneyland Parijs Premier Access?

In 2021, tijdens de heropening na de Corona periode, introduceerde Disneyland Parijs de Premier Access toegang. Wat is Disneyland Parijs Premier Access eigenlijk? Met deze betaalde service krijg je versneld toegang tot de door jouw gekozen attractie. Er zijn inmiddels heel veel verschillende meningen over. Wij heb hebben deze nieuwe service meerdere keren voor je getest en geven hier onze mening.


Wat is de Disney Premier Access nu eigenlijk?

Zoals we al schreven krijg je na betaling versneld toegang tot jouw gekozen attracties. Er zijn inmiddels tijdens het schrijven van deze blog 12 attracties die deze service bieden. Via de Disneyland Parijs app kan je deze toegang kopen.

Open de app en ga naar Premier Access. Daar zie je welke attracties op dat moment beschikbaar zijn. Kies je attracties en je krijgt meteen het volgende tijdslot te zien. Je hebt altijd een half uur de tijd om de attractie te bezoeken. Kom niet te vroeg maar ook zeker niet te laat want de toegang kan geweigerd worden. 

Na betalen is de reservering definitief en ga je op het door jouw toegewezen tijdslot naar de attractie en krijg je versneld toegang via de Premier Access ingang. De ene keer kan je meteen naar binnen, de andere keer moet je even wachten. Onze ervaring is dat het eerste tijdslot vrijwel meteen is en je binnen enkele minuten in de attractie zit.


Disney Premier Acces vervangt de Fastpass

Maar is dit dan geen fastpass? Wij horen je denken. Ja en nee. Ja de service lijkt op de fastpass, maar vervangt deze tegelijk ook. Waarom? De gratis fastpassen waren vaak voor 11 uur al uitverkocht voor de hele dag, ze veroorzaakte lange rijen voor de fastpass maar ook langere rijen voor de normale wachtrij. Niemand die daar vrolijk van werd.

Ook werden en vaak fastpassen niet gebruikt terwijl een ander ze dolgraag had willen hebben. Dus heeft Disney nu deze betaalde service opgezet. Resultaat? Omdat de prijzen best hoog zijn worden ze niet zo vaak gekocht, mensen staan dus meer in de normale wachtrij die nu sneller gaan omdat er gaan fastpass service is. De betaalde service kan je vaak meteen gebruiken juist omdat deze zo weinig gekocht wordt.

Slim? Ja ergens wel, zo staat men meer in de normale wachtrij en is er minder irritatie omdat de fastpass mensen áltijd voor gelaten werden.


Wat kost de Disney Premier Acces?

De prijzen voor de Disney premier access verschillen per attractie, per periode en soms zelfs per dag. Gemiddeld liggen ze tussen de € 9,- en € 15,- per persoon, per attractie.

Goedkoop is het zeker niet, zie het als een luxe service. We begrijpen dat het niet voor elke portemonnee is, en daarom zien we ook maar weinig mensen gebruik maken van deze service.

Sinds het voorjaar van 2022 is het ook mogelijk op een dagpas van € 90,- te kopen. Hiermee kan je 1 dag lang, 1 keer per attracties de Disney Premier Acces toegang gebruiken. Omdat het 12 attracties zijn ben je gemiddeld € 7,50 per attractie kwijt. Doe je ze alle 12, dan is het voordeliger. Maar vraag jezelf wel af of je ze ook allemaal gaat doen.


Zijn de kosten het waar?

We hebben hier een beetje een dubbele mening over.

Ja, het is het waard wanneer je maar 1 dag in het park bent en het onwijs druk is. We snappen dat je dan net even wat meer attracties kan doen door gebruik te maken van de Disney Premier Access.

Nee, het is het niet waard wanneer het rustig is of normale drukte en wanneer je meerdere dagen in de parken bent.

Mandy testte de Disney Premier Access service meerdere keren en dit is haar mening:

“Tijdens de Corona periode testte ik de service, niet alleen uit nieuwsgierigheid maar ook omdat we destijds verplicht waren mondkapjes te dragen. Allemaal geen ramp, maar met 30 graden, geen wind en wachttijd in de volle zon tussen de plastic schermen is toch wel een ander verhaal. Nadat ik mijn toegang had gekocht kon ik meteen doorlopen, stapte meteen de attractie in en stond binnen 10 minuten weer buiten.

En andere moment dat ik de service gebruikt heb was in oktober, de wachtrij bij Ratatouille was buiten (onoverdekt) en er kwam een stortbui naar beneden. Een uur lang zou het non-stop regenen en we hadden maar een halve dag. Even snel in, al schuilend in de winkel, via de app de Premier Access gekocht en we konden zo doorlopen.

De prijzen vind ik bizar hoog maar wel begrijpelijk. Als je deze goedkoper maakt gaan meer mensen hier gebruik van maken, resultaat is dat je dezelfde situatie krijgt als met de oude fastpassen en dat is iets wat je juist niet meer wil.

Of ik er nog een keer gebruik van zal maken is vrij klein, maar ligt ook geheel aan de situatie.”


Ook benieuwd naar de andere toffe evenementen van Disney? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Evenementen!

Of zit je nog steeds met de vraag; Wat is Disneyland Parijs Premier Access? Laat het ons gerust weten. We helpen je graag.

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment