8x Waarom wel/niet verblijven in een Disney hotel

Gokje, je bent op deze blog terecht gekomen omdat je een bezoek aan Disneyland Parijs wil gaan brengen en twijfelt of je wil verblijven in een Disney Hotel? Dan ben je op de juiste plek terecht gekomen!

Wij hebben in de afgelopen jaren in verschillende Disney Hotels verbleven. Daarnaast doen we regelmatig een bezoek brengen aan de hotels om te kijken of het nog steeds is zoals we ooit beleefd hebben. Waarom? Om jou zo goed mogelijk te kunnen informeren met up-to-date informatie!

In deze blog nemen je we mee waarom je juist wel of niet moet verblijven in een Disney Hotel. De keuze aan hotels op het Disneyland Parijs terrein en daaromheen is groot, dus we snappen het als je er niet meer uit komt.


Waarom moet je wel verblijven in een Disney Hotel?

Door te verblijven in een Disney Hotel neem je de magie uit de parken mee naar je hotelkamer. Maar wat zijn nu juist de voordelen waarom je juist in deze hotels moet verblijven?

 1. Alle Disney Hotels liggen op maximaal 20 minuten lopen (met uitzondering van de Davy Crockett Ranch). Hierdoor ben je in de ochtend en avond snel terug in je hotel.
 2. De hotels zijn dankzij de ligging en afstand ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Op dagen met lange openingstijden kan je gerust in de middag terug om de kids even een uurtje op bed te leggen. Laat ze even ontprikkelen zodat ze ook aan het einde van de dag nog te genieten zijn. Fijn voor jezelf maar ook voor je kids!
 3. ‘s Avonds loop je terug naar je hotel of maak je gebruik van de shuttlebussen. De shuttlebussen naar de Disney Hotel zijn goed gevuld, in tegenstelling tot de shuttlebussen naar de partner hotel die over-overvol zijn en je soms uren moet wachten om mee te kunnen.
 4. Alle gasten die verblijven in een Disney Hotel kunnen gebruik maken van de Extra Magic Time. De wat? Dagelijks opent het park zijn deuren 1 uur eerder voor de hotelgasten. Je kan deze extra tijd gebruiken om de hele drukke attracties te doen (zoals een Peter Pan en Ratatouille). Tijdens dit uurtje zijn de rijen onwijs kort voor deze attracties.
 5. Als hotelgast heb je ook gegarandeerd toegang tot de parken en hoef je niet een extra dag reservering te maken. Dit geldt ook voor als je géén entree inbegrepen heb in je arrangement.

Waarom je misschien niet in een Disney Hotel wil verblijven?

Naast alle voordelen, zijn er natuurlijk ook altijd een paar nadelen. Dit is altijd het geval, en kan je keuze om wel of niet in een Disney Hotel te verblijven beïnvloeden. We zetten een aantal puntje voor je op een rij waarom wij niet voor een Disney Hotel zouden kiezen.

 1. Heel eerlijk de prijs/kwaliteit verhouden voor Santa Fé, Cheyenne, Sequoia Lodge en NewPort Bay Club zijn niet in verhouding. Je betaald vaak een flinke prijs maar de kwaliteit is er niet of nauwelijks. Als voorbeeld, 6 nachten Santa Fé zonder entree in november kost circa € 1600,-. En dat terwijl Santa Fé gewoon een simpel 2 sterren hotel is met vrijwel geen faciliteiten. P.S. lees hier onze tips om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan.
 2. Ga je als volwassenen of met oudere kinderen naar Disneyland Parijs, bedenk je dan dat je hier enkel en alleen slaapt. Je zal de hele dag in de parken zijn en bijna niet op je hotelkamer. De vraag is dan of je zoveel geld wil betalen voor de ligging?
 3. In de meeste gevallen in ontbijt niet inclusief. Je kan dit los bijboeken of ter plaatse regelen. De kosten zijn al snel € 21,- per persoon, per ontbijt. Uiteraard kan je ook ontbijt bij een Starbucks voor de helft van de kosten.

Daarnaast is het natuurlijk ook goed mogelijk dat je zelf een andere kijk heb over waarom je wel of juist niet in een Disney Hotel wil verblijven. Neem daarom ook je eigen wensen mee in de keuze die je maakt!


Als ik nu niet in een Disney Hotel wil verblijven, wat zijn dan mijn opties?

Gelukkig is de keuze reuze in de omgeving van Disneyland Parijs! Dan raden we je aan om te kijken naar een van de nabij gelegen partner hotels;

 • B&B Hôtel
 • Explorers Hotel
 • Dream Castle
 • Grand Magic
 • Campanile

Onze persoonlijke voorkeur is B&B Hôtel voor maximaal 2 nachten. Voor langer dan 2 nachten verblijven wij vaak in het Grand Magic welke in 2021/2022 volledig gerenoveerd is.

Een uitgebreide blog/review van de partner hotels volgt. Houdt onze website en/of social media in de gaten!

Natuurlijk zijn we ook heel erg benieuwd waarom jij juist wel of niet voor een verblijf in een Disney hotel kiest? Of misschien heb je zelf nog een mooie aanvulling voor andere lezers! Laat het weten in een reactie hieronder!


Wil je nog meer tips lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.