Voorproefje 30 jaar Disneyland Parijs

Groot feest in 2022 want Disneyland Parijs bestaat precies 30 jaar! Kan jij het geloven dat het alweer zo lang geleden is dat het park zijn deuren opende? Wij in ieder geval niet! Disneyland Parijs staat natuurlijk bekend op de grote evenementen, en een jubileum verjaardag kan dan ook niet groot genoeg gevierd worden. Vanaf 6 maart 2022 vier jij 30 jaar Disneyland Parijs.

Een kleine tip van de sluier. Voor het 30-jarig bestaan onderging het park in 2021 al een grote renovatie. De attracties volgde in het eerste kwartaal van 2022 en precies op tijd voor de start van het 30 jaar Disneyland Parijs feest zal het park er als nieuw bij staan. Maar wat kan je nu echt verwachten tijdens dit feest? We hebben alles even voor je op een rij gezet!


Aankleding van 30 jaar Disneyland Parijs

De aankleding van het park en de Mickey en Friends figuren zullen extra feestelijk zijn. Zoals je op de foto’s ziet is het erg kleurrijk, lekker opvallend en spat het feestelijke er vanaf!

Ook de aankleding van het park zal vooral in Main Street goed te zien zijn. De kleuren van de kleding zullen hier en daar terug komen. De etalage van de winkels zullen allemaal een make-over krijgen en wij verwachten dat er regelmatig confetti door het park waait (het kan ook zomaar zijn dat wij het MEGA fout hebben).

Central Plaza (het plein voor het kasteel) zal omgetoverd worden tot Magical Gardens. Hier zullen 10 verschillende kunstwerken van verschillende Disney karakters te zien zijn. Nog nooit eerder heeft Disneyland Parijs het plein op deze manier omgetoverd.

Shows en parades

Naast de dagelijkse parade Stars on Parade en de avondshow Illuminations zal er voor 30 jaar Disneyland Parijs ook een aantal extra shows en parades op het programma staan.

Voorafgaande de avondshow Illuminations zal er een Disney D-Light show zijn. Dit zal een show zijn met lasers en drones! Say what now?! Dat laatste heeft Disney nog nooit eerder gedaan in één van de parken, een uniek stukje techniek dus. Tot wanneer deze extra aanvulling op de Illumination show zal zijn is niet bekend, maar wij gaan er vanuit dat het zeker de eerste maand is.

Naast de Stars on Parade parades met de meest bekende Disney karakters, zal er ook een geheel nieuwe middagshow zijn. Dream.. and Shine Brighter gaat plaatsvinden op Central Plaza en Main Street. De praalwagens zullen via Main Street hun weg vinden naar het plein voor het kasteel. Daar zal dan een show te zien zijn met wel 33 (!) verschillende Disney karakters én dansers.


Speciale maaltijden en snacks

Een feest zonder speciale maaltijden en snack kan natuurlijk niet. Alle Disney counter service-restaurants zullen een extra menu speciaal voor de 30e verjaardag hebben. Wat dit zal zijn is nog onbekend en zal per restaurant verschillen. Daarnaast zullen ook een aantal restaurants met buffet een speciaal item hebben, denk hierbij aan bijvoorbeeld een uniek dessert. Hetzelfde geldt voor alle restaurants met tafelbediening (a la carte). Hoe deze menu’s er uit gaan zien is nog even een verrassing.

Door het hele park vind je ook plekken waar je heerlijk lekkernij kan krijgen. Naast het standaard assortiment zullen er nu ook unieke items te krijgen zijn die in het teken staan van 30 jaar Disneyland Parijs. Een uniek ijsje zal verkrijgbaar zijn, maar zo ook koeken, wafels en nog veel meer! (Ja, wij kunnen ook niet wachten ze te proeven.)

Nieuwe merchandise!

Last but not least wil jij natuurlijk iets super tofs mee naar huis nemen als aandenken aan dit 30 jarige feest. Daar heeft Disney ook goed over nagedacht! Er gaat heel veel (maar dan ook echt heel veel) nieuwe merchandise verkrijgbaar zijn in alle winkels in beide Disney parken én Disney Village.

‘ Maar Jessica, Mandy wat voor troep ga ik dan allemaal kunnen verwachten?’

Wat dacht je van verschillende Disney Spirit Jersey sweaters? Unieke en limited edition pins? Toffe bekers en ander servies? Natuurlijk een speciaal ontworpen set Minni Ears! Maar ook tal van pluche knuffels, in natuurlijk de nieuwe kostuums, en héél véél meer!

Ben jij net zoals ons fan van de Disney x Pandora samenwerking? Bezoek dan ook zeker de Panora verkooppunten in Disneyland Parijs. Hier zullen één of meerder bedeltjes verkocht worden die speciaal voor Disneyland Parijs zijn gemaakt. En daarmee zijn ze ook enkel en alleen in het park te verkrijgen! Go, go, go!

Waarschijnlijk zijn we nog een hele waslijst aan super toffe nieuwtjes rondom 30 jaar Disneyland Parijs vergeten, maar niet getreurd. We zullen het nieuws voor je blijven volgen! Daarnaast zullen wij in maart ook Disneyland Parijs bezoeken om alvast een kijkje te nemen bij het 30 jaar Disneyland Parijs feest! Een uitgebreid verslag met alles wat jij wil weten zal daarna volgen.


Ook benieuwd naar de andere evenementen in Disneyland Parijs? Bekijk dan onze evenementen pagina.

Fotobron: Disneyland Parijs

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.