Reizen naar Disneyland Parijs, zo kom je er!

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden. Niet alleen naar Rome maar ook naar Disneyland Parijs. Reizen naar Disneyland Parijs kan je dan ook op verschillende manieren doen. Inmiddels hebben wij alle verschillende routes al een keer gedaan (trein, auto, vliegtuig, etc.) en hebben alle informatie voor jouw verzameld.

Reizen naar Disneyland Parijs vanuit Nederland is prima te doen. Of je nu met de auto, de trein of zelf per vliegtuig gaat alle opties hebben een goede verbinding. De voordeligste optie? Per auto als je met meerdere mensen gaat. Wil je liever niet dat hele stuk rijden, dan is de trein vaak voordeliger dan het vliegtuig. Hieronder vind je per optie de mogelijkheden én wat je ongeveer kwijt bent om te reizen naar Disneyland Parijs.


Reizen naar Disneyland Parijs met de auto

Met de auto reizen naar Disneyland Parijs zorgt er voor dat je alle vrijheid hebt en je op eigen tempo kunt reizen. Vanuit de zuidelijke provincies in Nederland is de reistijd aanzienlijk aantrekkelijker dan vanuit de noordelijke provincies.

Vanuit Utrecht is Disneyland Parijs circa 500 kilometer rijden. Zonder stops doe je er dan ongeveer 5,5 uur over. Je kan iets aan tijd winnen (maximaal 1 uur) door in de nacht te gaan rijden, bijvoorbeeld om 03:00 uur. Zo voorkom je alle knelpunten waar file kan staan. Denk hierbij aan de gigantische drukte bij Antwerpen, Lille en de luchthaven van Parijs.

Nog een voordeel van heel vroeg vertrekken is dat je ook heel vroeg aankomst in Disneyland Parijs. Na het inchecken in het hotel kan je meteen de parken in. Je hotelkamer is einde van de dag klaar.Met het vliegtuig reizen naar Disneyland Parijs

Vanuit Nederland vliegt KLM/Air France meerdere keren per dag naar de Parijse luchthaven Charles de Gaulle (CDG). De vliegtijd is circa 1 á 1,5 uur. Eenmaal op de luchthaven aangekomen kun je op verschillende manieren doorreizen naar Disneyland Parijs.

Met het vliegtuig reizen naar Disneyland Parijs is qua kosten niet heel veel aantrekkelijker dan het reizen met de trein. Voor een retourvlucht (exclusief ruimbagage) betaal je minimaal € 99,- per persoon. De prijzen lopen snel op waardoor je soms wel € 200,- per persoon kwijt bent.

  • Taxi: Vanaf de luchthaven kan je makkelijk een taxi nemen naar Disneyland Parijs. De reistijd is circa 1 uur en kost je zo’n € 80,- per enkele reis.
  • Trein: De TGV vertrekt regelmatig vanaf de luchthaven naar Disneyland Parijs (Marne-la-Vallee). De reistijd is 10 minuten en de prijzen beginnen vanaf € 15,- per persoon enkele reis. Naar ons inzien is dit relatief prijzig voor de reisduur, maar wel de snelste optie. Wel een tip: reserveer vooraf je treinkaartje (deze staat op naam, zitplaats en vaste vertrektijd) om zo de voordeligste prijs te hebben.
  • Magic Shuttle bus: Vanaf terminal 1F rijdt elk uur de Magic Shuttle bus naar Disneyland Parijs. De bus stop bij verschillende Disney hotels, partnerhotels en het treinstation Marne-la-Vallee. De prijs is circa € 23,- per persoon enkele reis en de reistijd is ongeveer 1 uur. Je kunt vooraf een kaartje online kopen, of ter plaatsen.


Reizen naar Disneyland Parijs per trein

Misschien wel de meest relaxte manier om te reizen naar Disneyland Parijs; de trein. Hier instappen en daar uitstappen, wat wil een mens nog meer? De Thalys vanuit Nederland vertrek in Amsterdam Centraal, Schiphol Airport en Rotterdam Centraal.

Ook met de trein zijn er verschillende manier op naar Disneyland Parijs te reizen. We hebben ze hieronder voor je op een rij gezet.

  • Rechtstreeks: De fijnste manier is om vanaf 1 van de bovengenoemde station de rechtstreekse Thalys te nemen naar Disneyland Parijs (Marne-la-Vallee). Vanuit Amsterdam doe je er 3 uur en 45 minuten over en je stapt bij de ingang van de parken uit. Boek je ticket circa 3,5 á 3 maanden voor vertrek, een kaartje kost je dan € 35,- per persoon enkele reis.
  • Via Brussel: Mocht de rechtstreekse trein niet rijden dan kan je de Thalys nemen naar Brussel Zuid/Midi en daar overstappen op de TGV naar Marne-la-Vallee. Je doet er iets langer over dan met de rechtstreekse trein en bent iets duurder uit. Omdat de Thalys naar Brussel vaker vertrek, heb je iets meer keuze in vertrektijden. TIP: Zorg voor een ruime overstap in Brussel Zuid/Midi. Minimaal 30 minuten is toch wel nodig.
  • Via Parijs Nord: Meerdere keren per dag vertrek de Thalys naar Parijs Nord. In circa 3,5 uur sta je in hartje Parijs. Boek je circa 3,5 á 3 maanden voor vertrek dan kost een kaartje slechts € 35,- per persoon enkele reis. Vanuit Parijs Nord reis je heel makkelijk met de RER naar Disneyland Parijs (Marne-la-Vallee). De RER doet er met 1 overstap circa 1 uur over en kost je maar € 5,- per persoon enkele reis.

    Voor de RER: neem vanuit Parijs Nord RER B sud (blauwe lijn) 1 halte naar Châtelet-des-Halles en stap daar aan de overkant van het perron over op RER A (rode lijn) naar Marne-la-Vallee. Kijk even goed naar de overstap verbinding want niet alle overstappen gaan naar de eindhalte Marne-la-Vallee. De RER A vertrek elke 10 minuten.

Heb jij nog vragen over het reizen naar Disneyland Parijs? Stel ze gerust in een reactie hieronder of stuur ons een berichtje via het contactformulier.Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments