Oud en Nieuw in Disneyland Parijs

Het vieren van oud en nieuw in Disneyland Parijs staat bij veel Disney liefhebbers op de bucketlist. En zo ook bij ons! Mandy ging voor de jaarwisseling 2023/2024 naar de parken en beleefde voor het eerst oud en nieuw in Disneyland Parijs.

In dit verslag neemt Mandy je mee met haar ervaring en beantwoordt ze jullie vragen die we hebben verzameld op Instagram.Oud en nieuw in Disneyland Parijs, wat kan je verwachten?

Als er iemand bekend staat om een goed georganiseerd en bijzonder feestje dan is het Disney wel. Voorgaande jaren was er een heel evenement om de jaarwisseling geregeld waar je een extra ticket voor moest kopen. Voor het eerst was dat in 2023/2024 niet het geval. Of dat nou juist beter was of niet, kan ik niet beoordelen omdat het voor mij ook de eerste keer was.

Wel weet ik dat het super leuk en bijzonder is om oud en nieuw in Disneyland Parijs te vieren. Overdag is het een doodnormale dag met kerstsfeer. Het programma dit jaar was;

Disneyland Park
22:00 Dance party op Central Plaza
23:30 Disney Dreams
00:00 Aftelmoment met speciaal vuurwerk en DJ tot 01:00

Walt Disney Studio’s
22:00 Guardians of the Galaxy dance challenge
23:50 Avengers Power the Night
00:00 Aftelmoment en dance party tot 01:00


Zo heeft Mandy oud en nieuw ervaren

Overdag heb ik genoten van de attracties en de sfeer in het park. In tegenstelling tot mijn verwachting was het wel druk, maar niet zo extreem. De wachttijden schommelden tussen de 30 en 60 minuten.

Na een hapje eten heb ik een mooi plekje gezocht om het vuurwerk te kunnen zien. Om 21:00 uur stond ik al op Central Plaza. Misschien wat vroeg, maar zo had ik wel een heel fijn plekje. De DJ draaide super leuke muziek waardoor het wachten niet zo erg was. Central Plaza veranderde in een Disney nachtclub, hoe tof!

Langzaam werd het steeds wat drukker, maar toch had ik nog zeeën van ruimte om mij heen. Waar je normaal door vele kinderwagens omver gereden wordt omdat gezinnen per se vooraan willen staan 10 minuten voor de show, was dat nu helemaal niet aan de orde. Alsof iedereen in een hele andere sfeer was en alles ok was.

Na Disney Dreams was het aftellen. In het Frans naar klokslag middernacht aftellen is wel een beetje apart, gezien mijn Frans nou niet zó goed is. Maar daarna kon iedereen 10 minuten lang genieten van waanzinnig mooi vuurwerk! En proosten het nieuwe jaar in met een glas veel te dure champagne!Jullie vragen op een rij

In onze Instagram Story verzamelden we jullie vragen over het vieren van oud en nieuw in Disneyland Parijs. En zoals beloofd, hieronder beantwoorden we ze!

Krijg je gratis champagne? Nee, maar dit is wel op heel veel plekken rondom Central Plaza te krijgen. Een glas kost € 20,- waarbij je het plastic glas met Disney logo mag houden.

Hoe druk is het in het park? Het is druk, maar niet zo extreem als de zomerdrukte. Voor vertrek ging ik uit van het meest extreme, dus het viel reuze mee. Wachttijden waren 30 tot 60 minuten met hier en daar een uitschieter. Maar ook heb ik vaak genoeg 20 minuten gestaan of zelfs kunnen doorlopen!

Is er een speciaal evenement? Nee, dit jaar waren er voor het eerst geen evenementen waar je een apart ticket voor moest kopen. Het resultaat was wel veel gezinnen en van wat ik zo vernam een stuk drukker dan voorgaande jaren toen er wel een evenement met losse tickets was.

Wat waren de bijzondere momenten? Central Plaza, dat veranderde in een nachtclub en het aftelmoment was het meest bijzonder.

Hoe was de verwachting? En is deze overtroffen? Ik wilde met zo min mogelijk verwachtingen dit bezoek beginnen omdat het dan niet kan tegenvallen. Natuurlijk had ik wel nog de beelden van het NYE evenement van vorig jaar in mijn achterhoofd. Omdat het programma lang op zich liet wachten was er ook weinig verwachting, wel had ik gehoopt dat de DJ iets meer Disney remix nummer had gedraaid, maar dat is alles. Verder was het feestje super leuk!

Zijn er nog speciale kaarten/buttons/stickers te krijgen? Nee, we hebben dit gevraagd bij City Hall maar helaas hadden ze geen speciale NYE buttons, stickers of kaarten.

Wat is de beste plek om het vuurwerk te zien? Het vuurwerk wordt hoger in de lucht afgestoken waardoor je het ook vanuit heel Main Street kan zien. Voor een echt goede plek raden we altijd aan om op Central Plaza een plekje te zoeken of tussen Central Plaza en de entree van Discoveryland. Je hebt dan alleen wel een paar bomen die het zicht op het kasteel blokkeren, maar genoeg zicht voor het vuurwerk!


Wil je nog meer reviews lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Reviews!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.