10x Onze hoogtepunten van Disneyland Parijs in 2022

De laatste dagen van 2022 zijn aangebroken en dat is voor ons een mooi moment om even terug te blikken op de fantastische bezoeken en hoogtepunten van Disneyland Parijs van afgelopen jaar. Zowel samen als los van elkaar hebben we genoten van onder andere de 30e verjaardag, de kerstsfeer en de opening van de Avengers Campus!

We hebben beide onze 5 hoogtepunten van Disneyland Parijs in 2022 op een rij gezet. Maar natuurlijk zijn we ook heel erg benieuwd naar jouw hoogtepunten van Disneyland Parijs van afgelopen jaar. Laat het ons weten in een reactie!


Jessica’s 5 hoogtepunten van Disneyland Parijs


1) Disney D-light

Met de komst van Disney D-light heeft het park echt weer een hoogtepunt toegevoegd. De show is geweldig, naast vrolijke muziek en een watershow, zijn natuurlijk de drones een onvergetelijk spektakel.

Het mooie is ook om de reactie te zien van de bezoekers. Zodra de muziek begint zie je mensen swingen, met of zonder kind op hun nek. Als het dan klaar is en de drones tonen 30 jaar…. hoor je iedereen oooooooo zeggen. Veel kinderen hoor je ook zeggen: Wauw!2) Mickey’s Dazzling Christmas Parade

Wat is een favoriet lijstje zonder Kerst er in voor Jessica. Nou helemaal niets! Daarom natuurlijk, Mickey’s Dazzling Christmas Parade.

Het is niet alleen de prachtige karren en de vrolijke muziek, maar alles er omheen wat het onvergetelijk maakt. Het ritueel bij het kasteel, waarbij ze weer dansen op het plein. Ook de prachtige kostuums zijn een plezier om naar de kijken. Wanneer het donker wordt is de parade nog mooier. De lampjes, het versieren van de kerstboom en natuurlijk de kerstman maken dit echt mijn favoriet tijdens kerst.3) Restaurant Downtown Hotel New York – Art of Marvel

Kom op, dachten jullie nu echt dat ik geen eten mee nam in mijn lijst. Natuurlijk wel! In november tijdens ons blogweekend hebben we onszelf getrakteerd op buffetrestaurant Downtown, in Hotel New York – Art of Marvel.

Wat een geweldige verrassing was dit! Ik weet dat het eten in Disney niet altijd is om over naar huis te schrijven, maar dit. Dit was echt goed. De porties waren klein en het eten werd vers recht voor je neus voorbereidt.

Mocht je nu denken: Jessica hoe laag zijn jou eetstandaarden? Niet. Ik schep alleen realistische verwachtingen voor mezelf.4) Autopia

Even serieus?! Autopia Jessica? Ja, ik zet Autopia op mijn lijst. Laat mij jou uitleggen waarom.

Toen wij in Maart weer in het park waren ben ik voor het eerst in JAREN weer in Autopia geweest. Geloof me als ik zeg dat ik de hele weg de slappe lach heb gehad. Ik was namelijk gewoon vergeten hoe zo iets simpels zo leuk kan zijn.

Het kunnen de kleine dingen zijn in het park die je zo veel plezier geeft. Het hoeft niet altijd groter, sneller en beter! (Dat is natuurlijk wel leuk, daar niet van.)5) Avengers Assemble: Flight Force

Ja natuurlijk moet ik deze nieuwe attractie in mijn lijst zetten. Een leuk feitje over mij: ik ben gek van achtbanen.

Toen aangekondigd werd dat deze beste Aerosmith achtbaan verleden tijd was, vond ik het wel even jammer. Vooral omdat het toch een stukje muziekcultuur in het park was. Toen ik overigens hoorde waarvoor het werd vervangen vond ik het niet meer zo erg.

Maar kom op deze achtbaan! GEWELDIG. Naast het feit dat de rij binnen al een hele beleving is, is de achterbaan zelf ook echt waanzinnig. De snelheid, het verhaal en natuurlijk de muziek. Het neemt je helemaal mee.


Mandy’s 5 hoogtepunten van Disneyland Parijs

1) Dream and Shine Brighter!

Ons bezoek in Maart was zo goed gepland, dat we 1 week na de start van de 30e verjaardag naar Disneyland Parijs afreisde. En wat was dit een feest! Swingende muziek, fantastische aankleding, peperdure maar super toffe merchandise, een waanzinnige parade en natuurlijk de Disney D-Light drone show. Bijna teveel om op te noemen.2) Avengers Assemble

Eindelijk is de eerste verbouwing in Walt Disney’s Studio afgerond en kunnen we onze Avengers superhelden tegen het lijf lopen. Ik stond bijna te stuiteren als een klein kind toen ik door de hekken de Avengers Campus binnen liep. Zo veel prikkels, zo veel nieuwe dingen, alles willen zien en ontdekken. Ik had gewoon té weinig tijd. Gelukkig is de Avengers Campus blijvend en kunnen we nu keer op keer genieten.

De Spiderman W.E.B. attractie; een super toffe interactieve attractie waar je met spierpijn uit komt. Avengers Flight Force; als een achtbaan je niet snel genoeg kan gaan is dit de place to be. Zó tof!!3) One day trip

Geloof het of niet maar toen mijn moeder en ik van de zomer zin hadden om naar Disneyland Parijs te gaan hebben we de goedkoopste treinkaartjes opgezocht en een dagretour gekocht. 3 Weken later zaten we op zaterdagochtend om 06:15 uur in de trein en dezelfde dag kwamen we om 00:15 uur weer aan in Amsterdam.

22 uur wakker, 8 uur treinreizen, 9 uur in twee parken. Druk, chaotisch en knettergek maar het dubbel en dwars waard! Mijn hele verslag van deze dag lees je op; Is 1 dag Disneyland Parijs haalbaar?4) Birthday party!

Jaren geleden had ik al eens mijn verjaardag in Disneyland Parijs gevierd. En dit jaar deed ik dat nog een keer. Geheel met mega button aan mijn rugtas en haardiadeem met “It’s My Birthday”. Het leuke aan je verjaardag vieren in Disneyland Parijs is dat veel van de cast members (medewerkers) je ook nog feliciteren. Hoe jarig wil je je voelen?!5) Mickey’s Dazzling Christmas

Mijn laatste bezoek van het jaar was tijdens het kerst thema. Hoewel het bij mij vaak wat langer duurt voordat ik in de kerstsfeer ben, ging dat dit jaar super snel. Niet zo gek ook, want zodra je Disneyland Parijs met het kerst thema binnenloopt, is het alsof je in een warm kerst bad gedompeld wordt. De nieuwe parade, de Disney Dream of Christmas eindshow en de verschillende kerstshows had ik nog niet eerder gezien. Het was dus volop genieten!Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.