Koolhydraatarm eten in Disneyland Parijs


Hey! Welkom op Live From Main Street, dé Nederlandse blog die draait om Disney en alles daar omheen. Nieuws, tips, tricks, ervaringen en onze adviezen komen voorbij. Jij bent, denken wij, niet voor niks bij deze blogpost terecht gekomen. Waarschijnlijk volg je een koolhydraatarme leefstijl, of ben je dat van plan én heb je plannen om naar Disneyland Parijs te gaan of misschien heb je ook al geboekt (yay!).

Je hoofdvraag is denken wij ‘Kan ik koolhydraatarm eten in Disneyland Parijs?’. Nou dan ben je op de juiste plek terecht gekomen. Mandy, één van onze bloggers, volgt al lange tijd een koolhydraatarme leefstijl en kan je daar alles over vertellen!

Benieuwd wat een koolhydraatarme leefstijl is? Check even deze website.

NB. we hebben tientallen foto’s van ‘ongezonde’ dingen zoals Mickey koeken, cakejes op een stokje, gebakjes en dessert. Maar van een goede koolhydraatarme maaltijd.. tja daar hebben we (nog) niks van. We vergeten meestal van onze maaltijd een foto te maken. Het zal de trek dan wel zijn.


Koolhydraatarm eten in Disneyland Parijs

Om meteen maar met de deur in huis te vallen; Disneyland Parijs is een themapark en dat gaat hand in hand met ongezond eten en fastfood. Helemaal koolhydraatarm eten in Disneyland Parijs gaat dus niet. Maar gelukkig zijn er héél veel opties om je koolhydraten toch te beperken!

Bedenk je ook dat je waarschijnlijk veel meer beweegt en actief bent dan normaal. Dus een beetje extra koolhydraten kan echt geen kwaad want die loop/beweeg je er al weer vanaf. Maar helemaal los gaan is natuurlijk niet de bedoeling!


Wat kan ik eten in Disneyland Parijs?

Iedereen heeft een andere koolhydraatarme leefstijl, dus het is heel erg lastig om te zeggen wat je wel en niet mag hebben. De één eet meer koolhydraten dan de ander. Maar met onderstaande gerechten ga je echt een heel eind komen!

Bij de menu’s is altijd de keuze voor salade of patat, kies dan de salade (handig: de dressing zit altijd los verpakt). Check de menu’s van de restaurants in de Disneyland Parijs app.

Eten in een buffetrestaurant of bij een restaurant met tafel bediening kan, maar de keuze is wel beperkt. Check vooraf in de Disneyland Parijs app wat er op het menu staat en of er iets tussen zit voor jouw koolhydraatarme leefstijl.


Wat moet ik zelf meenemen?

Zoals je leest is er echt nog veel keuze qua eten, maar het is zeker handig om nog wat eigen dingen mee te nemen. We zetten onze items even voor je op een rij;

  • Bolletjes/Brood; zelf nemen we altijd een koolhydraatarme bol mee. Als je dan een hamburger besteld kan je het broodje vervangen met je koolhydraatarme bol.
  • Koek/reep; even een snack halen zit er niet in, dus neem je eigen koek en reep mee die binnen jouw leefstijl passen. Een BiFi worstje voor een hartige snack is ook altijd makkelijk mee te nemen.
  • Iets lekkers; suikers en bloem zijn natuurlijk een no-go. Wil je toch wat lekkers bij je koffie, neem dan een eigen baksel mee zoals een muffin of plak cake.

Verblijf je in een hotel dan is het ook zeker een aanrader om zelf wat mee te nemen. Zo eten wij altijd yoghurt met koolhydraatarme muesli, die muesli moet dan wel meegenomen worden. Eet jij graag een cracker tussendoor of als ontbijt, vergeet die dan niet!

Ontbijt buffet in de hotel hebben vaak wel iets van yoghurt, ei, bacon en koffie/thee. En natuurlijk héél veel koolhydraatbommen (zoals brood, Engels ontbijt, etc.).

Ontbijten in Disney Village is een serieuze uitdaging. Een yoghurt (maar met jam en granola) en een koffie bij de Starbucks is eigenlijk je enige optie.


Conclusie

Ja, je kan met een koolhydraatarme leefstijl naar Disneyland Parijs. Ja, je kan je koolhydraat inname beperken. Alleen er is één grote maar, je moet opletten en het één en ander zelf meenemen.

Onze allerlaatste tip; bedenk vooraf echt goed wat je eet, wat je niet overal kan krijgen en dus moet meenemen. Zo voorkom je dat toch meer koolhydraten moet gaan eten dan je wil.

Vragen? Stel ze ons gerust, misschien kunnen we nog verder op weg helpen! 


Wil je nog meer tips lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment