Kerst in Disneyland Parijs 2022

We zijn zo blij want het is weer zo ver: het kerstthema is gearriveerd in Disneyland Parijs. Dit jaar nog mooier, beter en leuker dan voorgaande jaren. Maar wat kunnen we nu eigenlijk allemaal verwachten? Vooral in combinatie met de 30ste verjaardag! 

Ooo jaaa handig: we geven je direct wat tips mee.


Kerstmagie van 12 november tot 08 januari

It’s the most wonderful time of the year. Van 12 november tot en met 08 januari is Disneyland Parijs vol met kerstmagie. Laat dit nu net het favoriete seizoen zijn van Jessica. 

Tip: Er zijn ook verschillende kersthuisjes in het Walt Disney Studio’s park waar je verschillende gerechten kunt kopen. Veel wordt vers gemaakt, een aanrader! Daarnaast vind je in 2022 ook verschillende kerstkraampjes met warme drankje in het Disneyland Park. Wat dacht je van een warme chocomel? Een glühwein? Of een vers gemaakte crêpe met chocolade?


De verlichte kerstboom op Town Square

Hij is niet te missen de kerstboom bij binnenkomst in Disneyland Parijs. Buiten het feit dat de boom regelmatig in verschillende kleuren is verlicht, vindt hier ‘s avonds een prachtig ritueel plaats. De muziek start en de kerstboom kleurt mee. Het is niet te missen en geeft een echt kerstgevoel. 

Zoals er hierboven al schreven is dat de kerstparade in de avond dus alleen rondom de Kerstboom blijft. Waarom? Samen met Mickey, Minnie en de kerstman wordt de kerstboom dan officieel verlicht!

Tip: Als de avond valt en het donker is, vind dit spektakel plaats. Blijf vooral in Main Street staan want, het kan zo maar eens gaan sneeuwen.


Disney Dreams! of Christmas eindshow

De lichtjes op het kasteel, het vuurwerk en natuurlijk niet te vergeten: OLAF! Disney Dreams! of Christmas is speciaal voor dit seizoen teruggekeerd. Kerstmuziek, favoriete winterkarakters en nog veel meer zorgen voor een spectaculaire eindshow. Daarnaast dansen Toy Story karakters op swingende muziek. Het is onmogelijk om niet mee te zingen en dansen!

Een extra cadeautje voor de 30ste verjaardag is voorafgaande aan de eindshow de Disney D-Light drone show!

Tip: Kies je mooiste plekje overdag waar je ‘s avonds wil genieten van de show. En als je echt een mooi plekje wil bemachtigen, ga dan een uur voor de eindshow op je plekje staan. Kom je later dan kan je een goede plek wel vergeten en zie je maar weinig!


Muziekshow Let’s Sing Christmas!

Het podium bij Café Hyperion wordt weer goed gebruikt. Hier vindt de swingende show Let’s Sing Christmas plaats. Alle klassieke kerst nummers komen voorbij. Gezongen door een prachtig koor en natuurlijk Disney Karakters. Iedereen ziet er fantastisch uit, bijna alsof ze uit de Goofy Scrooge film komen. 

Tip: Zorg dat je de showtijden hebt gecheckt in de Disney App. Je kan deze show op twee manieren bezoeken. Wil je vooraan zitten? Dan moet je in de rij gaan staan, en ga op tijd!! Vind je het niet erg om de show van een afstand te zien? Dan kan je in combinatie met een lunch gebruik maken van de tafels en stoelen boven in het theater. Je ziet ook vanaf daar alles.

Onze aanrader is om toch wel in de rij te gaan staan. Vooraan zie je nou eenmaal nét iets meer en zit je net iets comfortabeler.


Mickey’s Dazzling Christmas Parade!

Geen zorgen de Dream and Shine Brighter Parade is er ook nog, maar dan de verkorte versie genoemd ‘It’s Time to Shine!’ welke een paar keer per dag door Main Street rijdt.

Daarvoor is wel de fantastische kerstparade voor terug gekomen. Prachtige karren met kerstversiering, kerstbomen en Disneykarakters rijden voorbij. Ze zeggen niet voor niets save-the-best-for-last, want de laatste kar is natuurlijk dé Kerstman! 

Er gebeurt nog zo veel meer, maar dat houden we als verrassing. 

Tip: De parade rijdt twee keer per dag. In de namiddag waarbij de parade vanuit Fantasyland komt en een show stop maakt op de podia voor het kasteel. En in de avond waarbij de parade vanuit Main Street komt en ze alleen op het plein rondom de kerstboom rijden. Beide parades zijn net even anders. Bekijk het daarom van verschillende kanten, we beloven je het is de moeite waard. Karakters kunnen namelijk verstopt zitten!


Op de foto met Disneyfiguren.

Kerst is natuurlijk niet compleet zonder Disneyfiguren in kersttenue. Nu kunnen we het heel mooi gaan omschrijven, maar we sommen het graag voor je op. Wie, hoe en waar ze staan natuurlijk.

Disneyland Park: 

  • Winnie The Pooh, naast Emporium
  • Stitch, voor Plaza Gardens Restaurant
  • Knabbel & Babbel, naast Casey’s Corner
  • Kerstman, In Arcade Beta in Videopolis
  • Goofy & Pluto, bij het Cowboy Cookout restaurant

Walt Disney Studio’s: 

  • Olaf, Animation Studio
  • Goofy, bij de ingang voor de winkel

Tip: Er zijn voor sommige karakters enorm lange wachtrijen. Kijk altijd even in de Disney App. Zo kan je bijvoorbeeld ook in een digitale wachtrij staan, dat scheelt toch weer buiten staan. Ook staan de Disneykarakters er niet de hele dag. Check dus goed in de app op welke tijdstippen je welke karakters waar kan vinden!

Benieuwd naar het nieuws van de afgelopen weken? Check deze pagina! Wil je live updates ontvangen? Volg ons op Instagram, hier delen we alle nieuwsberichten zodra ze binnen komen!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment