Is 1 dag Disneyland Parijs haalbaar?


Ken je dat gevoel; je wil een paar dagen naar Disneyland Parijs maar je heb geen vakantiedagen over, de hotels in het weekend zijn te duur, maar je heb toch echt weer een beetje magie nodig om energie te kweken. Wij weten daar alles van!

In de zomer van 2022 deden wij 1 dag Disneyland Parijs. Met de Thalys vanuit Amsterdam. Gekkenwerk? Ja, een beetje wel. Vermoeiend? Ja, zeker de dag daarna. Voor herhaling vatbaar? Zeker weten! Je vraagt je nu vast af of dit ook iets voor jou is? In deze blog delen we een kort reisverslag van onze dag en geven we je tips hoe je deze mega lange dag overleeft!1 dag Disneyland Parijs, ons reisverslag

Daar ging de wekker om 03:45 uur, nog even rustig wakker worden en de allerlaatste spullen in de rugtas waren we klaar om te vertrekken richting Amsterdam. Nadat we de auto hebben geparkeerd staan we op het station. Met onze eerste kop koffie stappen we om 06:15 uur de Thalys in. Na een treinrit van ruim 4 uur komen we aan op het station Marne-La-Valée, het treinstation bij de ingang van de Disney parken.

Ons hoofddoel was de jaarkaarten verlengen, dus dat is ook wat we als eerste doen. Na een uur wachten zijn we door de rij heen, hebben we onze nieuwe jaarkaart en kan de pret beginnen! Als eerst pakken we het Walt Disney Studio’s park en natuurlijk het net geopende Avengers Campus.

Avengers Campus was druk, heel druk. De Spider-Man WEB attractie heeft een wachttijd van 90 minuten. Iets te veel als je 1 dag Disneyland Parijs doet. We slaan hem over en uiteindelijk blijkt de hele dag de rij minimaal 60 minuten te zijn. We racen snel door de winkel heen met Avengers merchandise, en stappen daarna de 55 minuten lange rij voor de Avengers Flight Force achtbaan. De voormalige Aerosmith Rock’n’rollercoaster.

Meer over onze eerste indruk van de Avengers Campus lees je hier: Eerste indruk: Avengers Campus fotoverslag

Inmiddels is het alweer 13:30 uur en pakken we een snelle lunch bij Restaurant en Coulisse. Even lekker binnen zitten waar we meteen kunnen afkoelen want het is vandaag snik en snik heet!

Met een gevulde maag, afgekoeld en nieuwe energie gaan we naar het Disneyland Park. We wilde de Dream and Shine Brighter show zien, maar door de hitte is deze alleen met de parade wagens en zonder show (logisch!). We besluiten deze over te slaan en voor de attracties te gaan.

We kiezen voor een paar attracties met een niet al te langen wachttijd. Het worden de Hyperspace Mountain en Pirates of the Caribbean. Voor de verkoeling halen we nog een heerlijk ijsje bij The Gibson Girl Ice Cream Parlour en kunnen nog net een stukje van de Stars on Parade zien.

De tijd vliegt en we hebben nog net genoeg tijd om met een premier access de Big Thunder Mountain te doen en de korte wachttijd van de Haunted Mansion te pakken. Eenmaal weer buiten is het al 19:35 uur en moeten we bijna rennen richting het treinstation. Gelukkig zijn we op tijd en vertrekken we met de Thalys om 20:04 uur weer naar Amsterdam.

Om 00:15 uur komen we weer aan op Amsterdam Centraal Station en rijden we met de auto weer richting huis. Waar we uiteindelijk om 02:00 uur weer ons bed in stappen.


Bereid je goed voor

Een goede voorbereiding op 1 dag Disneyland Parijs is het halve werk. Je kan eigenlijk niet zonder plan de trein in stappen, want geheid dat je het dan 10x niks gaat vinden.

Hoe bereid je zo een dag voor?

Prik een datum dat je wil gaan en kijk of daar nog beschikbare entreekaarten voor zijn. Zo ja, boek dan je treinkaartje, dit kan vanaf circa 4 maanden voor vertrek. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je treinkaartjes.

1 dag op en neer naar Disneyland Parijs is met de huidige treintijden eigenlijk alleen mogelijk op zaterdag. De trein heen vertrek heel vroeg waardoor je om 10:30uur aankomt in Marne-La-Vallee en de trein terug gaat heel laat, om 20:04 uur. Dit betekent dat je een volle 9,5 uur de parken hebt. Op vrijdag rijdt er geen trein terug, en op zondag niet heen. Via Parijs Nord of overstap in Brussel is mogelijk, maar raden we je af want je bent minimaal 1 uur langer onderweg.

Bedenk vooraf wat je wil zien en doen.

Ga geen strakke planning maken, want als het drukker is dan verwacht kun je je planning wel vergeten. Bedenkt wel vooraf wel welke attractie je absoluut niet mag overslaan, welke parade of show je wilt zien en of je het misschien waard vindt om een premier access entree te kopen.

Je kan bijvoorbeeld zeggen we verdelen de tijd in 2 parken, 4 uur in Studio’s en 4 uur in Disneyland Parijs. Pak als eerst de attractie die je zeker gedaan wil hebben en kijken dan in de app welke een korte wachttijd hebben en pak die mee.

Wil je een parade of show zien?

Kijken vooraf even op welke tijden deze zijn. Voor een show als The Lion King, kan je vooraf kaarten kopen zodat je gegarandeerd binnen komt. Kost wel wat, maar zo hoef je niet al 1 uur voor de show in de rij te gaan staan. Voor een parade kan je natuurlijk gewoon 10 á 15 minuten voor aanvang een plekje zoeken, daarvoor heb je altijd wel mooi zicht.
Is 1 dag Disneyland Parijs iets voor mij?

Die vraag kan je alleen jezelf stellen. Hoewel we bij elkaar 22 uur wakker waren, 9 uur in de parken hebben doorgebracht en 8 uur in de trein zaten vonden we het een dag om nooit te vergeten!

Waarom wij 1 dag op en neer gingen?

Het was iets dat we altijd al hebben willen doen. Niet alleen om te kijken of het haalbaar is, maar ook om de ervaring op te doen, jullie te kunnen informeren en in dit geval ook budget technisch.

Onze vakantiedagen waren op, de trein terug op zondag was véél duurder én 1 overnachting in het B&B Disneyland hotel voor 2 personen kostte een kapitaal. Als we dat zouden doen, kwamen de kosten op € 300,- per persoon, beetje overdreven hé? Nu waren we voor enkel de trein € 100,- per persoon kwijt. Helaas was het goedkope tarief van € 70,- retour al uitverkocht..

Onze tips voor jou!
  • Houd er rekening mee dat je echt een lange dag tegemoet gaat. Als je hierop voorbereid bent, scheelt dat al de helft
  • Ga er vanuit dat je aan het einde van de dag doodmoe bent. Omdat wij dit al vooraf hadden bedacht, viel het allemaal reuze mee en had 1 van ons nog voldoende energie om niet in slaap te vallen
  • Pak je rust momenten. Probeer in de trein zowel heen al terug nog een paar uurtjes slaap te pakken en zorg voor een rustige plek tijdens je lunch
  • Doe de dag daarna helemaal niks! Wij hadden geen idee meer of we vooruit, achteruit of zijwaarts de dag door gingen..

Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment