HSP en Disney bezoeken

HSP; de een weet direct wat het is, de ander denkt huh? Wat is dat?! Het staat voor Highly Sensitive Person of hoogsensitiviteit. Voor wat het precies inhoud willen wij je verwijzen naar deze website. Wij zijn geen professionals op dit gebied, wel hebben we een ervaringsdeskundige. Een volwassene die jouw als mede HSP’er alles kan vertellen over Disney bezoeken met HSP. In deze blog lees je daarom alles over HSP en disney bezoeken.

Laten we om te beginnen één ding tackelen, bij iedereen is HSP anders. Iedereen ervaart het anders en verwerkt het anders. Er zit natuurlijk wel een rode draad in, maar alsnog vertellen we hier uit EIGEN ervaring. Dit is niet een gegeven voor elk persoon met HSP. Zie het meer als tips, waar je vervolgens je eigen draai aan kunt geven.

De beste periode

Direct even met de billen bloot, dit is echt een blog voor volwassenen met HSP, reis je als volwassene met kinderen die HSP hebben kan je hier misschien wel tips vandaan halen, maar weet dat dit echt vanuit volwassen oogpunt geschreven is.

Okee dan nu de beste reisperiode: alles buiten kindervakanties. Zo punt dat was het… nee grapje natuurlijk. Er zijn een paar vakanties waar je naar moet kijken voordat je jouw reis naar Disney gaat boeken:

 • De Nederlandse schoolvakanties en feestdagen
 • De Belgische schoolvakanties en feestdagen
 • De Duitse schoolvakanties en feestdagen
 • De Spaanse schoolvakanties en feestdagen
 • De Britse schoolvakanties en feestdagen
 • En last but not least de Franse schoolvakanties en feestdagen natuurlijk!

Nu denk je vast: ‘ja, hallo! Dan blijft er niets meer over. Wij beloven je dit valt echt nog mee. Een paar suggesties: kijk bijvoorbeeld in januari, maart en november. Mocht je toch twijfelen of hier vragen over hebben neem gerust contact met ons op!

De reis

Het prettigst is om met de auto te reizen. Het is je eigen vervoer (en daarom een beetje je eigen bubbel) waarmee je die kant op gaat. Je bepaalt je eigen pauzes, rust momenten en natuurlijk route.

Klinkt de autorit te lang voor je? Dan is de trein ons advies. Je bent er snel, er is altijd een toilet bij de hand en het comfort is prima. Wel belangrijk stoelen kan je niet zelf kiezen, je krijgt deze toegewezen bij het boeken van je ticket. Dit is ok, maar het is wel belangrijk om noise cancelling headphones mee te nemen en een nek kussentje. Maak het je zelf zo comfortabel mogelijk. Download wat series op je laptop of iPad en je bent klaar om te gaan.

Hotels

Verblijven in een Disneyhotel daadwerkelijk bij de parken geeft het meeste rust.
Waarom? Je kunt lopen naar het hotel op het moment dat je even naar je eigen ruimte moet. Je hoeft niet met de veel te drukke shuttle bus of te wachten om naar je ruimte te gaan.
Dan zijn er natuurlijk ook nog verschillende hotels.

Disney’s Santa Fe & Disney’s Cheyenne zijn hebben prima hotel kamers, ze zijn wat krapper. Het is handig om hier rekening mee te houden. Daarnaast hebben ze beide 1 restaurant waar je kunt ontbijten en dineren als je wilt en een Starbucks. Wil je jouw ochtend rustig starten, haal eten en drinken bij de Starbucks neem het mee naar de kamer.

Disney’s Sequoia Lodge & Disney’s Newport Bay Club hebben ook prima kamer, ze zijn alleen wat ruimer. Je hebt meer loopruimte en een apart zitgedeelte. Daarnaast hebben deze hotels meerdere restaurants en zelfs een bar. Heerlijk rustig in de middag, als je even niet in de kamer wilt zitten, maar wel toe bent aan een stukje kalmte om je heen.

Het New York/Marvel hotel en het Disneyland Hotel? Die moeten nog getest en onderzocht worden. Maar van horens weten we dat die ook ruimere kamers hebben.

Meer weten over de hotel? Hier vind je alle informatie.

Dagindeling

Voordeel aan het slapen in een Disneyhotel? Je hebt Magic Hours, je kunt een uur eerder het park in. Ik zeg doen! De rust is zo fijn, er zijn bijna geen wachtrijen en niets voelt zwaar. Daarnaast geeft het je de mogelijkheid om in de middag je even terug te trekken in het hotel om vervolgens ’s avonds weer naar de eindshow te gaan. Want het is logisch; die wil je niet missen.

Combineren met Parijs of omliggende attracties

Heel eerlijk dat voelt als wat te veel. De prikkels van het park en alles er omheen is genoeg. Mocht je hier wel van zijn doe het, je kunt naar de outlet in de buurt of natuurlijk naar omliggende restaurants.

Voor mij is dit simpelweg niet te doen; weer reizen, weer een andere omgeving, weer een nieuwe verwerking, etc. Zoals je leest het woord ‘weer’ is een thema, maar dit is wel hoe het voelt.

Tips samengevat HSP en Disney bezoeken

 1. Check je reisdata, geen vakanties en feestdagen
 2. Je vervoer met de auto of trein
 3. Hotel mogelijkheden van kamerruimte tot hotel faciliteiten
 4. Dagverdeling start in de ochtend vroeg, neem een middag pauze in het hotel en geniet van de avondshow
 5. Een mega trip ervan maken met nog meer andere prikkels, niet direct het advies.

In part 2 komen de ‘rustige’ plekken in beide parken, hoelang je er kunt verblijven, hoe-overleef-je-een-parade en de eindshow aan bod.

Disneyland Parijs - Draak - HSP en disney bezoeken

Nogmaals iedereen met HSP is anders, verwerkt het anders en ervaart het anders. Wij geloven echt dat je met HSP Disney kunt bezoeken. Het is heel belangrijk om te kijken wat bij jou past! Misschien helpt één kleine tip je al verder met jouw Disney-reis te plannen. Mocht je vragen hebben mag je natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen, we helpen je graag.

Benieuwd hoe het reizen naar Disney gaat? Lees het hier!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.