Highlights van Disneyland Anaheim


Zoals jullie weten is Disneyland Parijs onze ’thuis basis’ niet zo gek ook aangezien we vanuit Nederland opereren. Maar tijdens onze reizen bezoeken we maar al te graag andere Disney parken of Disney gerelateerde dingen (denk aan musea, tentoonstellingen, etc.). In Mei 2023 bezocht Mandy voor het eerst het Disneyland Park in Disneyland Anaheim. Hét eerste park dat Walt Disney ooit liet bouwen.

En natuurlijk kregen wij daarom zó veel inspiratie voor Live From Main Street dat we al tijdens de reis jullie op Instagram updates stuurde met foto’s en stories. Plus kwam direct het idee om dit park toe te voegen aan onze website. Hoe het bezoek was, en wat de highlight van Disneyland Anaheim zijn vertelt Mandy je hieronder!


Sfeer en eerste indruk

Een bezoek aan Disneyland Anaheim is er een die bij elke Disney liefhebber op het lijstje staat. Het is tenslotte het eerste park en dat willen toch veel mensen gezien hebben. Ondanks dat het park al in 1955 zijn deuren opende is er niks te zien van de leeftijd van het park. Het is goed onderhouden, attracties en gebouwen zien er uit als nieuw. De eerste indruk als je het park binnen komt is dan ook heel erg fijn.

Op de vraag of het kasteel echt zo klein is.. Yep! Ook Main Street USA is veel lager gebouwd dan in Parijs. Dit is natuurlijk wel nodig omdat het kasteel anders nóg kleiner lijkt dan het al is.

De sfeer in het park is fantastisch, iedereen is er vriendelijk (typisch Amerikaans) en vrolijk.
In de rijen van de attracties gaat niemand bovenop je staan, wat vaak in Disneyland Parijs wel het geval is en een echte ergernis is bij ons. Disney karakters lopen vrij rond in het park, in Parijs is dit vaak met begeleiding. Er zijn geen officiële rijen om op de foto te gaan. Iedereen die op de foto wil, creëert zelf een rij en daar sluit je uit beleefdheid achteraan. Iets wat wij in Parijs niet gewend zijn, maar wat een veel prettiger en minder formeel gevoel geeft.

Ook kom je overal Disney karakters tegen, en ja ook de prinsessen lopen hier gewoon in het rond!

Parade: Magic Happens

Een van de highlights van het bezoek van toch wel de Magic Happens parade. Ik had hem bijna gemist omdat ik druk aan het winkelen was, maar gelukkig vond ik nog net op tijd een fantastisch goed plekje aan het begin van Main Street USA.

De parade is prachtig, de muziek is top en het zit bomvol Disney karakters die we in Parijs niet veel zien. Zo is er een wagen met onder andere Vaiana, Maui, Coco, Merlijn de Tovernaar, Frozen, de prinsessen en last but not least; Mickey!

Het was en kleine 20 minuten echt volop genieten! Benieuwd naar deze parade? Bekijk hier een filmpje van de volledige parade.


De attracties van Disneyland Anaheim

Hoewel een groot aantal attracties qua naam en idee overeen komen met Disneyland Parijs zijn deze toch allemaal nét even anders. Zo zijn de scene in It’s A Small World en The Haunted Mansion anders. Maar nog leuker zijn de attracties die helemaal niet in Parijs zijn. Mijn favorieten:

  • Jungle Cruise
  • Star Wars: Galaxy’s Edge (hier hebben we door de mega lange wachttijden geen attracties kunnen doen)
  • Alice in Wonderland
  • Mickey & Minnie’s Runaway Railway (een uur wachttijd meer dan waard!)

Helaas was er geen tijd meer om Tomorrowland te bezoeken en hadden we geen kaartje voor het tweede park California Adventure. Dus je raad het al, we moeten nog een keer terug.

Avondshow: Wondrous Journeys

Illuminations eat your heart out, want wauw wat is de Wondrous Journeys mooi! Ondanks dat we geen vuurwerk hadden was deze avondshow echt waanzinnig. Tot zo een 20 minuten voor de show begint was er nog genoeg ruimte om vooraan bij het kasteel te staan. Hierdoor was alles heel goed te zien. Verschillende Disney films met waanzinnig medleys kwamen voorbij.

Maar de projectie op het kasteel is niet alleen aan de voorkant. Ook aan de achterkant van het kasteel (in Fantasyland) wordt de avondshow geprojecteerd. Maar er is meer, volgens veel bezoekers is de show nog het beste te zien bij de projectie op de gevel van de attractie It’s A Small World.
Als je denk dat dit het was, dan heb je het mis. Tijdens verschillende scenes veranderd ook Main Street USA mee. Zo veranderen hier de gevels onder andere mee wanneer het kasteel zich omtovert tot de casita uit de film Encanto. Hoe magisch wil je het hebben?

Ter info: in het voor- en najaar is er op werkdagen vaak wel een show maar zonder vuurwerk, dit is dan alleen in de weekenden. In de zomermaanden is er elke dag een show met vuurwerk. Dit staat vermeld bij de showtijden in de Disneyland app.


Wil je nog meer reviews lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Reviews!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.