Goedkoop naar Disneyland Parijs

Update 14 juli 2023: Let op! Met de aankondiging van de nieuwe Disneyland Pass is deze blogpost niet meer up-to-date.

Het liefst zijn we natuurlijk allemaal elke maand een weekend te vinden in de Disneyland Parijs parken. Helaas, dat is niet haalbaar qua kosten (voor ons tenminste niet). Door goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan bespaar je misschien wel zoveel, dat er nog een tweede bezoek in zit!

Omdat ook wij het liefst 10 keer per jaar naar Disneyland Parijs afreizen hebben we alle mogelijkheden als 100 keer voor je uitgezocht en kunnen we je nu de allerbeste tips geven om goedkoop naar Disneyland Parijs te gaan! Natuurlijk hopen we dat je met onze tips heel wat euro’s kan besparen.
Vervoer

Er leiden meer wegen naar Rome, en zo ook naar Disneyland Parijs. Hoe dan ook moet je afreizen naar Frankrijk en dat kan op 3 verschillende manieren. Hoe je er komt hebben we al uitgebreid beschreven in onze blog ‘Reizen naar Disneyland Parijs, zo kom je er!’. Hieronder een overzicht wat je ongeveer kwijt bent aan het reizen met de auto, per trein en het vliegtuig en alle kosten die daarbij komen kijken.

Per trein

Met de trein reis je vanuit Nederland gemakkelijk met de Thalys rechtstreeks of via Parijs Nord naar Marne-La-Vallee (de halte bij Disneyland Parijs).

Rechtstreeks: de treinkaartjes zijn te boeken vanaf 3,5 á 3 maanden voor vertrek. Op dat moment heb je nog de laagste kosten van € 35,- per persoon, per enkele reis.

Via Parijs Nord: voor de treinkaartjes geldt hetzelfde als hierboven. Enkel dien je vanaf Parijs Nord met de RER verder de reizen. De kosten voor de RER zijn € 5,- per persoon, per enkele reis.

Met de auto

Reis je met meer dan 2 personen, dan kan het aantrekkelijk zijn om met de auto te gaan. Voor de benzine ben je vanaf Utrecht ongeveer € 80,- per enkele reis kwijt en de kosten van de tol liggen tussen de € 15,- en € 22,- per enkele reis.

Met het vliegtuig

Vliegen is de duurste optie. Vanaf Amsterdam vliegt KLM meerdere keren per dag. Een vliegtickets begint vanaf € 99,- per persoon, exclusief bagage. Vanaf de luchthaven Charles de Gaulle kan je op 4 manieren verder reizen.

Met de trein: het snelste is om de trein te pakken die je in 10 minuten naar Marne-La-Vallee brengt. De kosten zijn prijzig, namelijk € 15,- per persoon, per enkele reis. Koop deze vooraf (ze gaan op vaste stoelreservering) anders betaal je ter plaatse nog meer.

Met de RER: Met de RER: dit is de meest omslachtige manier omdat je helemaal via Parijs centrum reist, ruim 1,5 uur onderweg bent en minimaal 1 overstap heb. De kosten hiervoor zijn wel laag, maar het niet waard met de duur van de reis.

Met de taxi: vanaf de luchthaven kan je gemakkelijk de taxi nemen naar Disneyland Parijs. Het kost je circa € 60,- per enkele reis en je bent ongeveer een uurtje onderweg.

Magic Shuttle: deze bus pendelt tussen de luchthaven, de Disney Hotels en het treinstation Marne-La-Vallee. De kosten zijn € 23,- per persoon, per enkele reis en brengt je in 30-45 minuten naar de parken of zelfs je hotel! Reserveer vooraf, want vol is vol en dan moet je op de volgende bus wachten die vaak een uur later vertrekt.

Hotel

Goedkoop naar Disneyland Parijs, daar heeft ook een hotel héél veel invloed op. En gelukkig is er voor elke portemonnee een optie. Reis je met eigen auto en met meer dan 2 personen dan is Davy Crockett Ranch misschien wel voordelig optie.

Verblijf je liever in een Disney Hotel dat op loopafstand ligt, dan kan je als voordeligste optie kiezen voor Disney’s Santa Fe of Disney’s Cheyenne.

Maar kijk ook eens verder en op Booking.com. De partner hotels beschikken allemaal over een gratis shuttelbus tussen de hotels en parken en zijn vaak vele malen goedkoper. Zo verblijf je in B&B Disneyland al voor € 300,- voor 4 nachten in een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. 

Hotels direct via Disneyland Parijs zijn vaak duurder omdat deze inclusief entree zijn. En daar schiet de prijs van omhoog, maar daar hebben we nog een trucje voor, zie hieronder.
Ingang van het Disneyland Parijs parkEntree

Ga je minimaal 3 dagen naar Disneyland Parijs, dan ga ik je nu iets geks vertellen. Een jaarkaart is goedkoper. Punt, dat is gezegd. Een dagkaart (ongedateerd) kost je al  € 105,- per dag. De Magic Flex jaarkaart kost je € 299,- voor een heel jaar. Als je 3 dagen met je jaarkaart naar binnen gaat, heb jij hem er qua kosten al uitgehaald.

Het Magic Flex abonnement kan je meteen gebruiken, mits deze geldig is op de dagen dat je hem ophaalt. Ga je dus langer dan 3 dagen en ben je van plan nog een keer te gaan in datzelfde jaar, dan ben je echt goedkoper uit met een jaarkaart!

Let op: Entreeprijzen en prijzen van de jaarkaarten wijzigen elk jaar rond maart. Bovenstaande prijzen kunnen dus wijzigen, maar een jaarkaart zal altijd goedkoper zijn als je minimaal 3-4 dagen gaat.

Kosten ter plaatsen

Kosten ter plaatsen, je ontkomt er niet aan. Denk aan lunch, diner en je drinken tussendoor.

Voor een ontbijt ben je in de Disney hotels al snel  € 20,- per persoon, per ontbijt kwijt. In Disney Village kan je dat iets naar beneden brengen maar het scheelt niet veel.

Voor lunch en diner rekenen wij zelf altijd de duurste maaltijd bij een afhaalrestaurant. Deze zijn € 17,- en dan heb je een voor-, hoofd-, nagerecht en drinken. En echt helemaal prima, ook in de keuze.

Buffetrestaurants en restaurants met tafel service zijn duurder. Om kosten te besparen raden we af om deze te bezoeken. Is het budget er wel, dan moet je voor een buffetrestaurant rekening moeten houden met € 40,- per persoon inclusief 1 drankje. Restaurants met tafel bediening werk met aan á la carte menu.Goedkoop naar Disneyland?

Al met al kan je best nog veel geld besparen als je goedkoop naar Disneyland Parijs is gaan. Met al deze informatie moet jij een heel eind gaan komen met het besparen de euro’s. Hieronder nog even de kosten opgesomd wanneer je bij Disneyland Parijs direct boekt of de moeite neemt dit allemaal zelf los te boeken.

Via Disneyland Parijs direct:

  • Thalys vanuit Nederland: € 70,-
  • 4 nachten/5 dagen Santa Fé inclusief entree € 700,-
  • Ontbijt in het hotel: € 85,-
  • Uitgebreide maaltijd voor lunch en diner: € 170,-

Totale kosten per persoon: € 1025,-

Los geboekt:

  • Thalys vanuit Nederland: € 70,-
  • 4 nachten/5 dagen B&B Disneyland inclusief ontbijt: € 150,-
  • Uitgebreide maaltijd voor lunch en diner: € 170,-
  • Magic Flex jaarkaart: € 299,-

Totale kosten per persoon: € 689,-

Met alle onderdelen los boeken bespaar je dus zo’n € 336,- per persoon!


Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments