Frozen thema; World of Frozen in Disneyland Parijs

Langzaam komt er steeds meer informatie naar buiten over het nieuwe themazone in (nu nog) Walt Disney Studio’s: World of Frozen. In 2022 was de werknaam van dit gedeelte: Kingdom of Arendelle. Voor iedereen die de Frozen films gezien heeft weet natuurlijk meteen waar wij het over hebben. Want jazeker, er komt een heel nieuwe thema volledig in Frozen thema in Disneyland Parijs!

Zo nu en dan komt er wat meer informatie naar buiten over de bouw, de looks en wat we kunnen verwachten. Vanaf verschillende attracties kun je de progressie zien, maar het moet natuurlijk één grote verrassing blijven!

In deze blog hebben we de dingen die we tot nu toe weten voor je verzameld. En dat zullen we de komende tijd tot de opening van World of Frozen blijven doen. Benieuwd wat we allemaal al weten? Lees snel verder!


2024: World op Frozen update

  • De officiële naam voor het nieuwe deel in Disneyland Parijs wordt World of Frozen
  • De attractie is een kopie van de Frozen attractie in Epcot Walt Disney World, Florida. Wel krijgen we in Disneyland Parijs de volledig ge-update versie.
  • Op social media zijn al verschillende beelden vertoond van de animatronics uit de attractie.

2022: Frozen thema, dit is wat we weten

  • De bouw van het Frozen thema is begonnen in het voorjaar van 2021. Hiervoor moest eerst een deel van de Studio Tram Tour ingekort worden naar de Cars Roadtrip. Nadat de grond bouw klaar was konden de bouwteams van start gaan.
  • De opening staat gepland voor 2024/2025. Dat klinkt ver weg, maar op het moment dat wij deze blog schrijven zitten we al in 2022. Dat betekend dus nog máár maximaal 3 jaartjes wachten. Dat kunnen wij wel!
  • Het Frozen thema wordt The Kingdom of Arendelle genoemd. Of dit ook de definitieve naam is weten we niet zeker, maar tof klinkt het wel!

2022: Kingdom of Arendelle; dit staat je te wachten

  • De thema zone zal een ijsberg hebben van 40 meter hoog met natuurlijk het ijspaleis van Elsa dat gelegen is aan een aangelegd meer.
  • In de thema zone zullen nieuwe attracties, winkels en restaurants komen. Ook zullen er verschillende meet & greet plekken komen én vaart er een Nordic cruise. Hoe dat laatste vorm gaat krijgen weten we nog niet precies, maar naar verwachting zal dit op het meer zijn dat wordt aangelegd.
  • Vanuit de ingang komt er een promenade die de thema zone met de rest van het park zal verbinden. Nu (anno 2021) is dat het bord met Hollywood waar je vanaf de ingang op kijkt. Hier zal een mooi park aangelegd worden én familie vriendelijke attracties (deze zijn nog niet bekend gemaakt)

Benieuwd naar het al het andere nieuws van Disneyland Parijs? Wil je live updates ontvangen? Volg ons op Instagram, hier delen we alle nieuwsberichten zodra ze binnen komen!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments