Fotograferen in Disneyland Parijs

Ben jij (hobby) fotograaf en reis je binnenkort af naar Disneyland Parijs? Dan is deze blog echt iets voor jou! Net zoals ons ben je dus gek op mooie plaatjes schieten, of dat nu op hobby niveau is of niet dat maakt niet uit. In deze blog nemen we je mee naar onze favoriete plekjes voor fotograferen in Disneyland Parijs. We vertellen je over de beste plekjes in beide parken, waar je de Disney figuren kan vinden en wat je wel en niet mag doen.

Ben jij klaar om straks thuis te komen met super toffe foto’s? Lees dan snel onze tips hieronder!


Mooiste plekjes in de parken

Het is niet voor niks dat Disneyland Parijs al jaren in de top 5 beste Instagram bestemmingen staat. En dat is ook niet zo moeilijk want je vindt er tal van super mooie plekjes om te fotograferen in Disneyland Parijs. En als jij die op een unieke manier weet vast te leggen ga jij zeker hoge ogen scooren! Volgens ons zijn dit de beste plekjes;

Disneyland Parijs kasteel: Dé nummer 1 plek van het park is natuurlijk het kasteel. Maar zo recht van voren hebben we hem natuurlijk al 1001 keer gezien. Ga eens op zoek naar een andere invalshoek. Recht van onder, vanaf de zijkant, enkel een detail. We laten de keuze aan jou! Maar geloof ons, vanaf alle hoeken rondom het kasteel kan je een veel toffere foto maken dan recht van voren.

Phantom Manor: Of het nu stralend mooi weer is of dat er bakken regen uit de lucht komt, de Phantom Manor kan met alle weersomstandigheden. Waarom? Dat maakt het nog spannender en mysterieuze. Met zonnigweer schijn de zon altijd vanaf achter het huis. Een foto met tegenlicht wordt dan super spannend. Bij slechter weer, het liefst met donkere wolken, krijgt het een veel dreigender gevoel!

Big Thunder Mountain: het is het meest ironische aanzicht in Frontierland, de Big Thunder Mountain. De meeste foto’s zijn genomen tussen de ingang van de Mesa Riverboat en de Shootin’ Gallery. Leuk, maar niet spannend genoeg. Andere unieke foto’s maak je tijdens een vaart met de Mesa Riverboat. Ga links op de boot staan en dan schiet jij de tofste plaatjes!

Walt Disney standbeeld: Wanneer je Walt Disney Studio’s binnen loopt en eenmaal door de Studio Lot heen bent komt je pas écht het park binnen. Meteen voor je neus zie je her standbeeld van Walt Disney en Mickey Mouse. Zoek eens een toffe hoek om hun op de foto te krijgen! Tip: plaats je camera laag tussen de bloemen om de drukte te verbloemen of ga eens achter het standbeeld staan.

Ratatouille fontein: Een ander toffe plek in Walt Disney Studio’s vindt je bij Ratatouille. Als je rondom de fontein een goeie hoek vindt kan je op de achtergrond het billboard van Gusteau’s zien of het bord boven de attractie ingang.


Disney figuren fotograferen

Zowel in het Disneyland Park als Walt Disney Studio’s kan je veel Disney figuren vinden. Je kan er mee op de foto of net zoals ons heel veel geduld opbrengen voor een paar toffe foto’s zonder andere bezoekers. Daarmee gezegt kost het soms echt veel tijd en geduld.

Wij proberen altijd een beetje schuin naast de fotograaf te staan en een foto te maken zodra de andere bezoekers we gaan. Als je maar lang genoeg en geduldig wacht zonder al te veel aandacht te trekken zien de Disney figuren je vanzelf. De ene kijkt heel even jouw kant op en de ander pak even zijn momentje voor een mini fotoshoot. Bedenk je dat dit niet altijd kan gebeuren omdat ze er eigenlijk staan voor de mensen in de rij. Wil je zeker weten dat je foto’s kan maken, ga dan in de rij staan en doe tijdens jouw beurt een mini fotoshoot.

Waar vindt je welke Disneh figuren? Op basis van onze informatie van de afgelopen jaren vindt je op onderstaande plekken deze figuren. Let op! Dit kan veranderen en anders zijn. En soms worden er ook spontaan plekken gecreëerd. Check daarom altijd de Disneyland Parijs app!

Walt Disney Studio’s:

Front Lot plein: Goofy
Animagique Theater: Sully
Toon Town: Mickey, Woody, Buzz of Jessy
Ratatouille: heel soms kan je hier Remy spotten
Production Countard: afwisselend Marvel superhelden
Animation Academy: Olaf

Disneyland Parijs park:

Main Street treinstation: Mickey, Minnie, Goofy, Pluto, Kabbel en Babbel
Main Street: Donald, Katrien of Minnie en Goofy
Casey’s Corner: Stitch of Winnie the Pooh
Plaza Gardens: Eeyore of één van de andere Winnie the Pooh personages
Cowboy Cookout: Mickey en Minnie
Colonel Haïti: Rafiki, Kabbel en Babbel en een enkele keer King Louis
Pirates of the Caribbean: Jack Sparrow
Mickey Mouse theater: Mickey
Prinsessen Pavilion: hier vindt je per keer twee afwisselende prinsessen
Mad Hatter’s Tea Cups: verschillende personages uit de Alice in Wonderland film
Small World: Pinokkio en Gepetto


Wat mag wel en niet?

Ik hoor je denken “Zijn er regels om te fotograferen in Disneyland Parijs?”. Ja en nee. Er zijn geen strikte regels voor maar er zijn wel dingen waar je rekening mee moet houden

Wat mag er wel?

Om te fotograferen in Disneyland Parijs mag je écht heel veel. Je mag foto’s maken bij de hotels, als verblijvende gast in dat hotel kan je nét iets meer zien dan niet verblijvende gast. Maar desondanks kan je toffe foto’s maken op het openbare terrein.

Foto’s maken van Disney figuren bij hun fotospot, als ze door het park lopen en bij de parades. Ga los en schiet 1001 foto’s!

Ook mag je foto’s maken rondom de attracties en de decoratie van het park. Achter de schermen is enkel voor medewerker. Maar daar zal je als bezoeker ook niet komen.

Wat mag je nu vooral niet doen?

Cast Members/medewerkers mag je niet zonder toestemming op de foto zetten. Het kan natuurlijk dat iemand wel op een algemene foto staat, dat is geen ramp. Maar écht een goede foto bewust van iemand mag gewoon niet wegens privacy! Wil je met iemand op de foto of een foto van hen maken, vraag het ze. Dan zullen ze het alleen maar leuk vinden!

Voordringen voor een foto is écht not done! Sommige mensen staan al uren voor de show, parade, fotospots of iets te wachten om te kunnen fotograferen in Disneyland Parijs. Ze kiezen vaak bewust voor die plek en hebben het we voor over om lang te wachten. Voordringen is echt uit den boze. Wacht netjes op je beurt of ga zelf vroeg staan wachten.

Tips voor alle ouders met kinderen: wij snappen net als ieder ander dat je jouw kids wil laten genieten van een parade, maar ga er niet vanuit dat je er wel tussen gelaten wordt. Ga op tijd voor de parade staan en duw je kids er niet zo maar tussen.

Misschien wordt het volgende nog wel eens vergeten; belemmeren nooit het zicht van andere bezoekers. Iedereen wil genieten dus zorg er voor dat de mensen naast en achter je ook voldoende zicht hebben.

Respecteer de privacy van andere bezoekers. Natuurlijk staan ze op een algemene foto, daar ontkomt je soms niet aan. Maar wacht hij de fotospot met Disney figuren bijvoorbeeld tot de andere gasten weg zijn. Er is niks zo erg als foto’s maken van mensen die je niet kent en deze online te plaatsten. Privacy wordt door iedereen gewaardeerd.

Last but not least: selfie sticks zijn verboden! Heb je er toch 1 dan wordt de eerste keer aan je gevraagd deze weg te doen en niet meer te gebruiken. Doe je dat toch wel, dan is er een enkeltje uitgang voor je.


Wil je nog meer reviews lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Reviews!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

1 Comment