Duurzaamheid in Disneyland Parijs

Op dit moment draait het in de wereld om duurzaamheid. Zelf zijn we er niet mega bewust mee bezig maar maken we onbewust keuzes die duurzaam zijn. Tijdens ons laatste bezoek aan Disneyland Parijs viel ons een grote verandering op waardoor we eens kritisch zijn gaan kijken naar de duurzaamheid in Disneyland Parijs. En wat blijkt, ze zijn mega goed bezig!

Omdat we ons aan het inlezen waren en we best verbaast waren of de goede keuzes, vonden we het tijd voor een blogje over duurzaamheid in Disneyland Parijs! We zijn benieuwd welke veranderingen jouw al zijn opgevallen!


Duurzaamheid in Disneyland Parijs & Zero Waste wet in Frankrijk

In Frankrijk is voor alle amusement parken (pretparken, dierentuinen, etc.) een zogenoemde ‘zero waste’ wet aangenomen. Dit betekend kortweg dat amusement parken vrijwel geen afval meer mogen produceren. Super slim natuurlijk, want dit zijn toch ook wel grote vervuilers wat weer belastend is voor het milieu.

Dat Disneyland Parijs bezig is met duurzaamheid was bij ons al eerder bekend. Maar pas tijdens onze laatste bezoek zagen we ineens de vele veranderingen. En door de aangenomen ‘zero waste’ wet is dit in een stroomversnelling gekomen.


Grootste zonnepanelen park van Europa

Al enkele jaren is Disneyland Parijs heel druk bezig met het aanleggen van het grootste zonnepanelen park over de parkeerplaats. Op dit moment liggen er al 63.000 panelen en is de laatste bouwfase van start gegaan. Straks moeten hier 81.000 zonnepanelen hier werk gaan doen.

Deze zonnepanelen zorgen er ook meteen voor dat de 11.200 parkeerplaatsen overdekt staan. Dus heb jij straks geen verbranden handjes meer in de zomer!

Wat deze zonnepanelen straks nog meer moeten gaan doen? Ze zullen per jaar ruim 36 GWH moeten opwekken. Nu zegt ons dat niks, maar dat staat gelijk aan de stroomvoorziening van een stad met circa 17.400 inwoners!

En Disney zou Disney niet zijn als ze met de zonnepanelen niet iets speciaals doen. ‘S avonds zal een deel van de zonnepanelen oplichten in de vorm van een Mickey. Yes, daar is de grootste ‘Hidden Mickey’!


Zichtbare veranderingen in Disneyland Parijs

Zoals we al schreven zijn er sinds ons laatste bezoek veel zichtbare veranderingen in Disneyland Parijs gedaan. Duurzaamheid in Disneyland Parijs wordt nu echt zichtbaar. Benieuwd wat je zoals kan opmerking? We zetten ze voor je op een rij;

  • Herbruikbare tasjes gemaakt van gerecycled plastic. Zo zijn er ook tassen, etui’s, etc. gemaakt van het doek van het kasteel dat tijdens de renovatie in 2021 voor het kasteel hing.
  • Rietjes zijn vervangen voor kartonnen rietjes
  • In plaats van de papieren bakjes krijg je nu hard plastic borden, bestek en bekers in de afhaal restaurants
  • En softdrinks bij de afhaal menu’s worden nu geserveerd in een hard plastic beker van hoofdsponsor Coca Cola

Veranderingen achter de schermen

Naast dat we de zichtbare veranderingen zien is duurzaamheid in Disneyland Parijs achter de schermen nóg belangrijker. Daar zijn ze misschien wel 10x zo hard bezig met het op de rit krijgen van de ‘zero waste’ wet!

Wist je dat..

  • Ze in de parken ook druk bezig zijn met het behouden en bevorderen van biodiversiteit? Zo staan er rondom de parken kassen voor planten en dieren.
  • Kleding van werknemers die oud of kapot zijn worden op een speciale plek ingeleverd zodat de stof op nieuw hergebruikt kan worden.
  • Er een eigen waterzuivering systeem is aangelegd? Al het vuile water komt hier terecht, wordt gezuiverd en weer hergebruikt!

Bekijk ook eens deze twee video’s om nog meer te weten te komen over het project duurzaamheid in Disneyland Parijs!



Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Fotobron: Disneyland Parijs

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.