Disneyland Parijs update 2024

Op 12 april 2024 vierde Disneyland Parijs zijn 32e verjaardag, en dat ging niet helemaal onopgevallen voorbij. Zo kwam er tijdens een persconferentie een hele grote Disneyland Parijs update naar buiten! 

Update over de huidige bouwprojecten, maar ook zeker over heel veel nieuwe dingen. Daarnaast kwamen er ook veel toffe foto’s van alle projecten naar buiten. Benieuwd wat er allemaal aangekondigd is? Lees snel de updates hieronder!


Alice and the Queen of Hearts: Back to Wonderland

Eerder werd deze nieuwe stuntshow al aangekondigd voor het Walt Disney Studio’s park. En ook wisten we al dat dit in het voorjaar van 2024 zou zijn, maar een echte datum kwam nog niet naar buiten. Tot vandaag, want vanaf 25 mei 2024 kan jij deze gloednieuwe stuntshow zien! 

Waar? In het Walt Disney Studio’s park, achter Avengers Campus waar de oude motor stuntshow was. Ben jij klaar om met Alice en de hartenkoningin terug te gaan naar Wonderland?Eerste beelden Tangled/Rapunzel attractie

Tussen de ingang van Studio 1 en World of Frozen wordt hard gewerkt aan een nieuwe attractie in Tangled/Rapunzel thema! De attractie draagt de naam “Rapunzel Tangled Spin” en zal een attractie zijn zoals de theekopjes maar dan zit je in een bootje onder de lampionnen.


Nieuwe beelden World of Frozen

Er zijn nieuwe concept beelden en foto’s van World of Frozen getoond. Op de conceptbeelden is te zien hoe deze gloednieuwe thema zone er ‘s avonds uit gaat zien. Daarnaast zijn er ook nieuwe foto’s van het bouwterrein naar buiten gebracht en daarom is al heel goed te zien dat de eerste details aangebracht zijn.

Leuk om al te weten is dat het grote meer de naam ‘Adventure Bay’ zal krijgen! En er zal aan het meer ook een nieuw restaurant geopend zal worden. Dit tafel-service restaurant krijgt de naam “The Regal View”.

Hoeveel attracties, winkels, etc. er in World of Frozen komen blijft nog een verrassing. Wel weten we dat de attractie Frozen Ever After naar Parijs komt! Wij hebben deze attractie in Epcot (Disney World) onlangs bezocht en kunnen je alvast verklappen dat dit echt fantastisch is!


Update verbouwing Disney Village

Naast de grote verbouwing in Walt Disney Studio’s wordt er op dit moment ook hard gewerkt aan de verbouwing in Disney Village. Eerder opende de Royal Pub en Brasserie Rosalie al zijn deuren. En ook nu zijn er weer verschillende conceptbeelden gedeeld waarop nog beter te zien is hoe deze verbouwing verloopt.

Zo wordt de Disney Store een “franchise hub” en zal volledig gerenoveerd worden en zal de naam Disney Wonders krijgen. De uitstraling ziet er heel fris, licht van kleur en ruimtelijk uit. Een hele verbetering ten opzichten van de hele donkere winkel dat het nu is.

De Disney Fashion en Disney Gallery worden een grote winkel die zich volledig zal gaan richten op ‘homeware’ spullen in Disney stijl! Wij worden hier als Disney-adults dus echt gelukkig van!

De Lego Store blijft, maar wordt ook zoals verwacht helemaal gerenoveerd om dezelfde uitstraling te krijgen zoals de rest van Disney Village. En ook de Sports Bar wordt flink onder handen genomen. Op de foto’s is goed te zien dat ze gaan voor de stijl van een echte Amerikaanse sportbar.


Hotel renovatie voor Davy Crockett Ranch

Ook de hotels worden niet overgeslagen. Na de grote renovatie van het New York hotel en de recente heropening van het Disneyland Hotel is de Davy Crockett Ranch het volgende renovatieproject. De bungalows zullen vervangen worden met allemaal een Junior Woodchuck stijl.


Nieuwe Avengers avondshow

Later dit jaar zal er een nieuwe Avengers avondshow zijn op de daken van Avengers Campus. Scarlet Witch en Dr. Strange zullen hier een hoofdrol in krijgen. Het wordt een combinatie van projecties, muziek, special effects en allemaal in een verhaallijn van de Avengers.

Voor nu is aangekondigd dat deze avondshow eind 2024 zal komen en tot zeker het voorjaar van 2025 te zien zal zijn. Disney Adventure World: nieuwe naam voor Walt Disney Studio’s park!

Misschien wel de allergrootste aankondiging van vandaag: Walt Disney Studio’s zal bij de opening van het World of Frozen thema zone van naam veranderen. De nieuwe naam is Disney Adventure World!

De insteek van het park zoals het nu is, is een kijkje nemen achter de schermen in de film wereld. Met de toevoeging van World of Pixar en Avengers Campus was dit thema al een beetje aan het verdwijnen. Met de nieuwe naam Disney Adventure World is de creatieve gedachten dat je op avontuur gaat in verschillende werelden van Disney, Pixar en Marvel.


Herinrichting Studio 1 en Walt Disney Studio’s

Inmiddels is de verbouwing van de ingang van Walt Disney Studios (Studio 1) al in volle gang. En de eerste foto’s van de nieuwe verbouwing zijn bekend! Met de aangekondigde naamswijziging zullen ook verschillende delen in het park, vooral rondom de ingang, een nieuwe naam krijgen die veel beter bij Disney Adventure World passen.

We zetten ze voor je op een rij:

  • Studio 1 wordt World Premiere; je krijg hier het gevoel alsof je gast bent bij een grote Hollywood film premiere
  • Back Lot wordt World Premier Plaza; geheel in Art-Deco stijl met theaters die in het teken staan van Disney Animation en Pixar, geïnspireerd door Broadway en West-End.
  • Restaurant en Coulisse wordt Hollywood Garden Restaurant (over het menu is nog niks bekendgemaakt).

Onze nieuwsbronnen: Disneyland Parijs, Disney Parks, DLP Report en my_castle_club.

Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.