Disneyland Parijs jaarkaart wordt Disneyland Pass

Op zoek naar de informatie over de nieuwe Disneyland Pass (2023)? Dan ben je op de juiste plek. We hebben alle informatie voor je verzameld en op een rij gezet!

Eind maart 2023 kwam vanuit Disneyland Parijs het bericht dat ze per directe ingang een tijdelijke stop hadden op de verkoop van de Disneyland Parijs jaarkaarten. Al langere tijd zat er aan te komen dat deze helemaal op de schop zouden gaan en compleet vernieuwd zouden worden. Hoe de nieuwe invullen eruit ging zien wist niemand.

Half juli kwam dan eindelijk de aankondiging dat de Disneyland Parijs jaarkaart vernieuwd ging worden naar de Disneyland Pass. Samen met de verandering in de naam, kwam ook een mega verandering in de prijs én voornamelijk de inhoud van de kaarten. Na een paar dagen zoeken en informatie verzamelen hebben we alle details voor je op een rij staan!


De nieuwe Disneyland Pass

De Disneyland Parijs jaarkaarten gaan dus op de schopt en heten vanaf nu de Disneyland Pass. De keuze gaat van 4 naar 3 verschillende soorten. Wat biedt elke jaarkaart?

Disneyland Parijs heeft maar liefst 3 verschillende passen en die zijn allemaal anders. Kijk maar in dit overzicht:

BronzeSilverGold
Prijs *€ 289,-€ 499,-€ 699,-
Aantal geldige dagen170300365
Parkeren *VVV
Korting in Disney boutiques10%15%
Jaarpas Photopass *10% kortingV
Korting Disney restaurants10%15%
Extra Magic TimeV

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door Disney. Check altijd de website van Disneyland Parijs voor de huidige en actuele prijzen!

NB. voor alle voorwaarden verwijzen we je door naar de website van Disneyland Parijs.


Aanschaffen Disneyland Pass

De verkoop van de Disneyland Pass zal worden opgestart vanaf 19 juli 2023. In eerste instantie mogen de huidige jaarkaarthouders verlengen en de Disneyland Pass in gebruik gaan nemen. Later zullen deze passen ook beschikbaar komen voor iedereen die een nieuwe pas wil gaan aanschaffen. Wanneer dit precies is, is helaas nog niet bekend gemaakt.

Goed om te weten is dat er, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een limit zal komen op de passen. Dit betekend simpel weg dat als het maximaal aantal van een pas is verkocht, deze tijdelijk niet meer aan te schaffen is. Je komt dan op een soort wachtlijst en ontvangt bericht wanneer er weer passen beschikbaar zijn.


Veel gestelde vragen over de Disneyland Pass

Met zo een mega wijziging als deze is het natuurlijk niet zo gek dat er heel veel vragen zijn. Die hadden wij ook. Voor echt specifieke vragen verwijzen we je door naar de website van de Disneyland Pass. Kom je er daar nog niet uit, bel naar Disneyland Parijs zodat ze je direct verder op weg kunnen helpen.

We hebben een aantal simpele en terugkomende vragen voor jullie verzameld en beantwoord:

Jazeker! Je kan er voor kiezen om totdat deze verloopt te behouden óf vanaf 19 juli laten omzetten naar een Disneyland Pass bij de kassa’s van Walt Disney Studio’s. Ons advies: lekker behouden aangezien de oude jaarkaarten veel meer voordelen hebben.
Dit kan vanaf 19 juli aan de kassa’s van Walt Disney Studio’s. Je huidige jaarkaart wordt dan geannuleerd. De resterende waarde wordt dan in mindering gebracht op de kosten van je nieuwe Disneyland Pass.
Disneyland Parijs heeft er voor gekozen om de optie voor maandelijkse afbetaling stop te zetten. Waarschijnlijk geeft dit veel meer administratief werk, kosten, etc. met zich mee waardoor ze er voor gekozen hebben om dit niet meer te doen voor de Disneyland Pass.
Het verlengen van je huidige jaarkaart is nog mogelijk, echter ga je dan wel over naar een Disneyland Pass. Dit kan je enkel doen aan de kassa’s van Walt Disney Studio’s. Verlengen is mogelijk vanaf 1 maand voor tot 1 maand na het verlopen van je huidige jaarkaart.
Helemaal nieuw bij de Disneyland Pass is dat je deze ook digitaal kan gebruiken via de Disneyland Parijs app. Als je al een account hebt kan je de nieuwe pas koppelen. Heb je nog geen account, dan kan je deze aanmaken en vervolgens je Disneyland Pass koppelen.
Nee, helaas is de 15% verlengkorting komen te vervallen en zal je dus bij verlening het volledige bedrag moeten voldoen.
Ja en nee. Voor Disneyland Parijs is het iets nieuws, maar in Disneyland Anaheim en Walt Disney World is dit concept enkele jaren terug al ingevoerd.

Wil je nog meer tips over de Disney parken? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments