Disneyland Parijs jaarkaart kopen hoe gaat dat?

Update 14 juli 2023: Let op! Met de aankondiging van de nieuwe Disneyland Pass is deze blogpost niet meer up-to-date.

Wat leuk dat jij het plan heb om een Disneyland Parijs jaarkaart te gaan kopen. Omdat de informatie over een Disneyland Parijs jaarkaart kopen op internet nogal onduidelijk is willen je via deze blog een stukje op weg helpen. De afgelopen jaren hebben we zelf onze jaarkaart gekocht en verlengt waar ook wij tegen verschillende vragen aanliepen.

Gelukkig voor jou hebben we de weg naar een Disneyland Parijs jaarkaart kopen al uitgevonden en kan jij met onze informatie gerust die jaarkaart gaan kopen!


Wat is een Disneyland Parijs jaarkaart?

Een Disneyland Parijs jaarkaart is niks anders dan een abonnement die 1 jaar geldig is. Afhankelijk van de jaarkaart die je kiest heb je minimaal 150 en maximaal 365 dagen toegang tot de Disneyland Parijs parken. Elke jaarkaart heeft een vast bedrag en ook zijn voor- en nadelen.

In onze blogpost ‘Alle Disneyland Parijs jaarkaarten op een rij’ lees je meer over de verschillen en onze mening.


Waar kan ik een Disneyland Parijs jaarkaart kopen?

Een Disneyland Parijs jaarkaart kopen kan op 2 verschillende manieren. 

Aan de kassa: Bij de ingang van Walt Disney Studio’s zijn er speciale ‘pass annuel’ kassa’s. Deze zijn dagelijk geopend van 11:00 tot 17:00 uur. Hier koop je makkelijk jouw jaarkaart naar keuze. 

Toch raden we je af om jouw Disneyland Parijs jaarkaart aan de kassa te kopen. Waarom? De wachttijden is mega lang. Hoewel de rij niet zo lang lijkt, kan het tot wel 3 uur duren voordat je aan de beurt bent. Met name de rij voor betalen in termijnen is niet te doen.

Online: Ook kun je online jouw Disneyland Parijs jaarkaart kopen. Je kiest de jaarkaart die je wil en betaald deze. Vervolgens krijg je een tijdelijk digitale pas. Deze moet je binnen 2 maanden inwisselen voor een echte pas.

Het ophalen van de jaarkaart die je online hebt gekocht moet nog steeds aan de kassa. Gelukkig is de wachtrij voor ophalen/verlengen een stuk korter. De ene keer is er bijna geen rij en ben je er zo doorheen. Maar houd er rekening mee dat op drukke dagen en in het weekend je ook zomaar nog 1,5/2 uur in de rij kan staan.

Goed om te weten is dat je online de jaarkaart meteen volledig moet betalen. Aan de kassa kan dat ook, maar heb je ook de keuze om in maandelijkse termijnen te betalen.


Hoe gaat het ophalen van een Disneyland Parijs jaarkaart?

Het ophalen van jou Disneyland Parijs jaarkaart gaat super makkelijk aan de speciale ‘pass annuel’ kassa in Walt Disney Studio’s.

Heb je jouw jaarkaart online gekocht dan print je jouw tijdelijke digitale jaarkaart uit en neem je die mee naar de kassa. Aan de kassa dien je nog wat papierwerk in te vullen, onderteken je een contract/overeenkomst, wordt er een foto van je gemaakt en krijg je jouw jaarkaart mee.

Het contract/overeenkomst is niks spannends. Hierin staat onder andere dat je akkoord gaat met;

 • Dat de jaarkaart persoonsgebonden is en je deze niet mag uitlenen.
 • Doe je dit toch dan kan je jaarkaart ingetrokken worden en toegang geweigerd worden.
 • Bij het verliezen van je jaarkaart je een bedrag van € 40,- moet betalen om een nieuwe te laten maken.
 • Het feit dat jouw gekozen jaarkaart een maximaal aantal dagen toegang geeft.

Kan in mijn Disneyland Parijs jaarkaart meteen gebruiken?

Ja en nee. We leggen het je uit! Voor iedereen (ook jaarkaarthouders) geldt dat je naast een geldige dag ook een dag reservering moet hebben. Dit doet Disneyland Parijs om te voorkomen dat de parken overvol zijn en daarom zit er ook een limiet op.

Op je jaarkaart mag je maximaal 3 dag reserveringen hebben. En je raad het al, dit kan je pas doen als je jouw definitieve jaarkaart nummer heb. En met een limiet op de dag reserveringen kan het dus zomaar zijn dat na het ophalen van jouw jaarkaart de dagen vol zijn.

Koop je jouw tijdelijk jaarkaart online, dan kan je in ieder geval 1 dag reservering maken. Zo kan je de dag van ophalen ook nog het park in.

Maar, je wil natuurlijk ook de dagen daarna naar binnen want je bent niet voor niks helemaal naar Disneyland Parijs afgereisd. We hebben een aantal hele handige tips voor je;

 • Koppel na het ophalen van je jaarkaart deze meteen aan jouw Disney account (in de app!) en probeer meteen dag reserveringen te maken voor de komende dagen.
  • Groen: beide parken zijn beschikbaar en jouw aanvraag komt meteen akkoord
  • Blauw: op dit moment dit de dag vol maar je kan jezelf op de wachtlijst plaatsen. Grote kans dat deze nog wel akkoord komt, dit kan zelfs nog op de dag zelf gebeuren
  • Grijs: de dag zit vol, er is een speciaal evenement of de dag is om een andere reden op slot gezet
 • Komt jouw wachtlijst aanvraag niet akkoord of zijn de dagen grijs geblokt maar is jouw jaarkaart op die dagen wel geldig?
  • Ga dan in de ochtend naar de ingang van het park. Ze zullen je vertellen dat je zonder dag reservering het park niet in kan.
  • Leg ze uit dat je jouw jaarkaart gister/eergister opgehaald heb en je geen reservering kon maken.
  • Neem voor de zekerheid jouw kopie van het contract mee. 99% kans dat je uiteindelijk gewoon toegang tot de parken krijgt.

Alle voordelen van een Disneyland Parijs jaarkaart vindt je in onze blog: 14 voordelen van een Disneyland Parijs jaarkaart


Waar kan ik mijn Disneyland Parijs jaarkaart verlengen?

Besluit je na een jaar dat je nog wel een jaartje magie kan gebruiken? Dan kan je 2 maanden voordat je jaarkaart afloopt al verlengen. Dit doe je aan de kassa’s bij Walt Disney Studio’s. Dit gaat op dezelfde manier als een Disneyland Parijs jaarkaart kopen aan de kassa. Omdat jouw gegevens als in het systeem staan gaat dit een stuk sneller en hoef je niet weer al het papierwerk in te vullen. Enkel als je van adres gewijzigd bent.

Goed om te weten; als je jouw jaarkaart verlengt krijg je 15% korting op je nieuwe jaarkaart!


Wil je nog meer tips lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie ips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 Comments