Disneyland Parijs 30 jaar; zo wordt het gevierd

Disney zorgt graag voor een goed feestje. Het is je vast niet ontgaan, maar in 2022 viert Disneyland Parijs haar 30ste verjaardag. Disney is Disney niet als ze dit niet groots vieren. Wij zetten de feestjes voor je op een rij. Zo wordt 30 jaar Disneyland Parijs gevierd!

Op 12 april 1992 opende Walt Disney de deuren van het park in Parijs. Een droom van Walt die uitkomt en wat zijn wij blij dat hij die droom had. 

Nu 30 jaar later vieren we dit moment groots. Wat bedoelen wij met groots? Wij zetten het voor je op een rij. 

Laten we beginnen met het logo. Degene die dit gemaakt heeft, is naast heel rijk, ook echt super creatief. Wat super goed bedacht om 30 jaar te verwerken in de shape van Mickey Mouse.


30 jaar viering

  • De gazibo heeft de het 30-logo op zijn kroon en valt meteen op zodra je aan het begin van Main Street staat
  • Speciale 30 jaar app, zo kan je op een hele leuke en leerzame manier het park nóg beter kennen
  • Het kasteelplein (Central Plaza) heeft de ‘Gardens of Wonder’, 30 bijzondere beelden van favoriete Disneykarakter
  • Speciale menu’s en snacks in diverse restaurants en kiosken. Check vooral even de snacks zoals een cake op een stokje!
  • Dream and Shine Brighter parade die gemiddeld 8x per dag voorbij komt. Als je deze overslaat heb je de 30e verjaardag niet gevierd.
  • Disney D-light drone show. Ben jij kaar voor het ‘aaahh’ moment?

Disneyland Parijs 30 jaar; zo wordt het gevierd. Dat was het… no joke. Ook wij hadden meer slingers verwacht, maar dit wordt goed gemaakt met je. De parade, de eindshows en het eten zijn fantastisch!


Parade Dream and Shine Brighter!

De Dream and Shine Brighter Parade is speciaal voor de 30ste verjaardag samengesteld. Naast pakkende nummers (die je nooit meer uit je hoofd krijgt), dragen de dansers speciale 30 jaar outfit. Alle karakters zijn verzameld op 4 verschillende wagens en er is vuurwerk, waterspectakels en bubbels! 

Ze starten de parade bij de ingang van mainstreet. De dansers staan klaar, 4 grootse wagens en het nummer Ready for de Ride wordt ingezet. Ze dansen en rijden door Main Street naar het plein voor het kasteel. Hier worden de wagen om de rotonde geparkeerd, de karakters stappen uit en samen met de dansers nemen ze plaatsen op de tribunes. Hier start de Disney medley en zingen alle karakter hun eigen stuk. Gezellig en pakkend, geloof ons je danst mee. Er gebeurd zo veel, je komt ogen te kort. Het kan dan ook zeker geen kwaad om de parade meerdere keren te zien! 

Als dit klaar is wordt het nummer Un Monde Que s’Illumine ingezet (ja staat ook op Spotify) de dansers vertrekken en de karakters nemen weer plaats op de wagens. 

Ze vertrekken weer met het startnummer en het feest is compleet.

De speciale 30 jaar app

Naast de standaard Disneyland Paris App met plattegrond, wachttijden en nog veel meer heeft het park speciaal voor haar 30ste verjaardag de Celebration Quest App ontwikkelt. Een leuke interactieve app om door het park heen verschillende opdrachten te doen en zo nog meer over het park te weten te komen. 

De app is echt een aanrader. Het geeft bezoekers de mogelijkheid om ook wat anders te doen dan attracties en shows. Handig misschien om te weten, de app is vanaf 4 jaar en ouder.


Maar er is nog veel meer! Deel 2 van het 30 jaar feest volgt daarom snel.
Wil je weten hoe je de leukste foto’s maakt? Lees dan snel fotograferen in Disneyland Parijs!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

4 Comments