Disneyland Parijs 30 jaar; zo wordt het gevierd part 2

In deel 1 deelde we al de beknopte samenvatting van Disneyland Parijs 30 jaar; zo wordt het gevierd. Dit jaar gaat het grote feest nog verder! We hebben daarom een groter overzicht gemaakt met wat je zoals kunt verwachten.

Laten we nu vooral verder gaan met uitlichten van de waanzinnige versiering en viering.


Speciale menu’s en snacks

We starten met de restaurants:

 • A la carte restaurants hebben een special cocktail, menu of toetje. Dit wordt voor je gepresenteerd op tafel.
 • Buffetrestaurants hebben speciale cocktails en mocktails. Daarnaast heeft het buffet special gerechten en toetjes met 30 jaar erop.
 • Disneyland park: Café Hyperion heeft een speciaal menu met een uitgebreide dubbel beef burger en je kunt apart het 30-jaar chocolademousse toetje bestellen.
 • Disneyland park: The Lucky Nugget Saloon heeft ook een speciaal menu met een Pepper Rush Burger en een Golden Dessert!
 • Walt Disney Studio’s: Restaurant Coulisse heeft een speciaal menu met ook een uitgebreide dubbel beef burger en het chocolademousse dessert.
 • Het speciale 30-jaar chocolademousse dessert is overigens bij veel walk-in restaurants te verkrijgen. We bedoelen hiermee de restaurants die wat voordeliger zijn en waar je vaak kunt kiezen uit 3 verschillende menu’s.

Snacks:

 • Main Street: bij Broadwalk Candy Palace vindt je verschillende koekjes en macarons met 30 jaar erop.
 • Main Street: Market House Deli heeft een mega koek, 2 verschillende sandwiches en nog 2 koeken waar je voor kunt gaan. Die laatste 2 koeken zijn overigens de triple chocolate of witte chocolate cranberry.
 • Main Street: bij de Cable Car Bake Shop kun je de 2 koeken met triple chocolate of witte chocolate cranberry ook halen. Hier haal je ook je Mickey Beignet met perzikjam of Nutella.
 • Op het plein voor het kasteel staan verschillende kiosken waar je een speciale 30-jaar popcorn emmer kunt halen.
 • Er is speciaal 30-jaar ijs.
 • Er zijn wafels met nutella en marshmellows
 • Cocktails
 • Enkel en alleen in Main Street kan je een glas champagne halen in een speciaal 30-jaar glas. Dat glas mag je overigens gewoon houden!
 • En nog zo veel meer. Er komen namelijk regelmatig nieuwe snacks bij en oude vertrekken weer, maar één ding is zeker: het proberen waard!

Disney D-light drone show

De eindshow van is natuurlijk niet te missen in Disneyland Parijs, maar voor de 30ste verjaardag hebben ze hier nu een extra stuk aan toegevoegd: Disney D-light.

De muziek wordt aangezet en de fontijnen en kleuren op het kasteel lichten op. Met als spectaculair einde: de drones. De foto’s verklappen het al een beetje: het bekende feestlogo wordt weergeven.

Alleen is er nog iets: ze stoppen niet bij het logo en gaan veel verder! Hoe of wat houden we als verrassing, dat moet je echt zelf gaan zien. Geloof ons als we zeggen dat je dit niet mag missen!

Goed om te weten is dat de Disney D-Light show 10 minuten voor de Illumination eindshow is.

Foto’s met karakters

Onze geliefde karakters hebben speciaal voor de 30ste verjaardag een nieuwe look gekregen. Dit zie je al voorbij komen bij de parade. Alleen hebben ze ook speciaal voor een foto met gasten nieuwe outfits aan. Wie waar staat is te vinden in de Disney app, maar we adviseren je zeker even een kijkje te nemen. Voor hetzelfde geld ga je op de foto met jou favoriete karakter in een flitsende outfit.


Garden of Wonders

Op Central Plaza voor het kasteel vind je unieke beelden van de Disneyfiguren. Het is kunst dus je moet er van houden, maar het is altijd leuk om te kijken of je karakters en films herkent.

Vergeet niet om zowel met daglicht als in het donker de beelden bewonderen, ze zijn namelijk ’s avonds speciaal belicht.

Wat een feest! Heb je part 1 nog niet gelezen? Klik dan even hier.

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.