De 4 parken van Walt Disney World


Walt Disney World, gelegen in Orlando, Florida. Hét Disney complex dat we al heel lang op onze bucketlist hadden staan. In 2024 bezochten we dan eindelijk de parken en namen daar 2 volle weken de tijd voor! Het gehele resort bestaat uit meer dan alleen de 4 pretparken. Je vindt er ook 2 waterparken, het Disney Springs shopping center en nog veel meer! 

Wij hebben ons vooraf gefocust op de pretparken en weten daar, na 2 weken rondlopen, heel veel over. Niet alles, maar we gaan zeker al onze ervaringen van de 4 parken van Walt Disney World met je delen!


Magic Kingdom

Het Magic Kingdom is het bekendste park van Walt Disney World en is heel goed te vergelijken met het Disneyland Park dat wij in Parijs kennen. Je vindt er Main Street, het kasteel van Sleeping Beauty en de bekende thema’s zoals Adventureland en Fantasyland.

In attracties zit er wel een redelijk verschil. Zo zijn er veel attracties die wij in Parijs niet hebben en die zijn stuk voor stuk super leuk. De attracties die ook in Parijs te vinden zijn, zijn in Magic Kingdom allemaal toch net een beetje anders.

Onze favoriete attracties: Jungle Cruise, Enchanted Tales with Belle, Under the Sea en de Peoplemover.


Animal Kingdom

Altijd al een combinatie van Disney pretparken en een dierentuin willen hebben? Dan is Animal Kingdom the place to be! Het park is een mooie combinatie tussen een klein aantal pretparken en het kennis maken met verschillende dieren. En vooral de dieren staan hier heel erg centraal. Wist je dat je zelf een Safari kan maken? Je komt oog in oog te staan met olifanten, giraffen, leeuwen en nog veel meer dieren uit Afrika!

Vanwege het welzijn van de dieren is er in Animal Kingdom geen parade en ook geen eindshow. We hebben ze een aantal theaters met shows. Daarnaast loopt er een rivier door het park en als je geluk hebt varen er verschillende bootjes rond met muziek en Disney characters. Zo spotten wij onder andere Pocahontas en Meeko!

Onze favoriete attracties: Na’vi River Journey, Avatar Flight of Passage, Kilimanjaro Safaris en de Expedition Everest.


Epcot

Een rondje om de wereld in 1 dag? Het kan in Epcot! Zelf vonden wij Epcot vooral een beetje een verwarrend park omdat het niet één duidelijk thema heeft. Zo vind je er de Guardians of the Galaxy, een heel thema gewijd aan de natuur maar kan je ook een rondje om de wereld maken bij de World Showcase.

De World Showcase is het grootste deel van het park. Door rondom het gigantische meer te lopen kom je langs 11 verschillende paviljoens die elk een ander land presenteren. Zo maak je kennis met verschillende culturen is het idee. De meeste paviljoens hebben een restaurant met gerechten uit het land en een winkel die spullen uit het land verkoopt. Er zijn maar een paar paviljoens die een attractie hebben.

Twee termen die je veel gaat horen zijn Eating Around the World en Drinking Around the World. Ze staan voor het eten (vooral snacken) en/of drinken (en dan met name de alcoholische dranken) in de World Showcase. 

We willen echter benadrukken dat Drinking Around the World in onze ogen wel een ding is. Je bent in een familie pretpark en bedenk je dat alcohol met hoge zomerse temperaturen niet altijd goed valt. Onze tip: kies aan het einde van de dag om 1 drankje te nuttigen. Wat geloof ons, met 11 alcoholische drankjes wordt de sfeer in het park niet altijd leuker.

Onze favoriete attracties: Guardians of the Galaxy Cosmic Rewind, Test Track, Journey of Water, Nemo & Friends en Frozen Ever After.


Hollywood Studio’s

De Hollywood Studio’s zijn een grotere versie dan de Studio’s die wij in Parijs kennen. Maar toch is het park heel verschillend omdat je bijna geen vergelijkbare attracties vindt. Het populairst is toch wel de Star Wars Galaxy’s Edge zone en Toy Story Land.

Het park is een fijne afwisseling van leuke attracties, shows, kennismaken met films en entertainment. Hollywood Studios heeft geen parade maar wel een heel toffe eindshow: Fantasmic! Een combinatie van muziek, film, Disney karakters en voor een groot deel geprojecteerd op water! Iets wat je absoluut niet mag missen!

Onze favoriete attracties: Mickey and Minnie Runaway Railway, Slinky Dog Dash, Rise of the Resistance en de Frozen Sing-Along.


Welk park moet ik nu bezoeken?

Na ons bezoek krijgen we heel vaak deze vraag: welk park moet ik nu bezoeken? Of welk park is het beste door een 1 dag bezoek? Tja, dat is lastig omdat een Disney ervaring voor iedereen anders is. 

Wil je voor het magische en bekende gaan, kies dan zeker voor Magic Kingdom. Ken je het park in Parijs al dan zouden we zeggen: kies voor een van de andere parken. Hierboven hebben we zo goed mogelijk de verschillen proberen uit te leggen dus kies wat het beste bij je past!


Wil je nog meer reviews lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Reviews!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.