Ben je Disney nog niet zat?

Als we een euro kregen voor elke keer als de vraag wordt gesteld; ‘Ben je Disney nog niet zat?’ Dan hadden we onze jaarabonnementen kunnen betalen. Naast het feit dat dit leuk zou zijn (scheelt toch weer), snappen we de vraag heel goed. Elke Disney liefhebber die misschien wel 1x per jaar of meerdere keren per jaar gaat krijgt deze vraag namelijk. 

Het is okee, we geven je graag het antwoord.


We zijn het zat!

Ja, eigenlijk zijn we het wel een beetje zat. Niet zo zeer Disney, maar de vraag. 

Het gaat niet om de vraag zelf hoor, die vraag beantwoorden we met liefde. Het is helaas de toon die er vaak bij komt kijken. Een stukje sarcasme, ironie en lacherigheid is de ervaring. Onze ervaring is dat degene die tegenover je zit je eigenlijk met deze vraag belachelijk maakt. Auw.. 

Als we namelijk eerlijk antwoord gaven, dan werden we midden in ons gezicht uitgelachen of erger.

Nu horen we je denken: ‘je weet helemaal niet wat de ander bedoelt. Je vult het in’. Absoluut wellicht is dit ook een stukje invullen, maar ook echt ervaring. Als we namelijk eerlijk antwoord gaven, dan werden we midden in ons gezicht uitgelachen of erger. Sniff, snifff. 

Maar we nemen je graag mee in de reis. Laten we het van de andere kant bekijken. Wat nu als dit onze hobby is? We gaan er in dit scenario even vanuit dat ook jij een hobby hebt. Stel iemand stelt jou de vraag: 

  • Jeetje, ga je nu alweer vissen?
  • Ga je nu alweer voetballen?
  • Pfff, ga je alweer varen?
  • Hhmm, ik vind op een terras zitten maar duur, waarom doe je het eigenlijk?
  • Heb je nu alweer een fles wijn gekocht? (Ja, wijn kan echt een hobby zijn ;))
  • Je sponsort die hobbywinkel wel heel veel, waar haal je het geld vandaan? 
  • Ben je Disney nog niet zat?

Je voelt ergens in de vraag al een beetje de ondertoon he?! Wij ook :(. 

Stel he, dat we wat liever worden naar elkaar. Wat nou als we iemands hobby gewoon diens hobby laten zijn. Dat je geïnteresseerd vragen stelt, zonder te oordelen. Dat je een mooie gesprek over een hobby kan hebben. De wereld kan momenteel wel wat liefde en begrip gebruiken. Dat geldt voor iedereen!


Serieus, zijn we het echt niet zat?

Om voor eens en altijd antwoord te geven op de vraag; Ben je Disney nog niet zat? Nee, we zijn het niet zat. Echt niet! Beloofd!

Voor ons is dit ontspanning en kunnen we het dagelijks leven echt even loslaten. Werk is dan gewoon werk en de boel de boel. Wij vergeten hier even het drukke dagelijks leven en genieten maximaal. 


Zeg nu eerlijk:

Dat doe jij toch ook niet over jou hobby?

Geen zorgen, we zullen niet ongevraagd je meeslepen, een presentatie geven, disney cadeautjes geven, we gaan je ook niet overtuigen waarom je er naar toe moet of zeggen dat je iets mist als je niet gaat. Dat doe jij toch ook niet over jou hobby? 😉 (Mits deze natuurlijk suppperrrrr leuk is, dan snappen we het.)

Wij gaan, omdat wij het leuk vinden. Dit delen we wel graag met je. Geef eerlijk toe, jij vind het toch ook leuk om af en toe wat over je hobby te delen? 


En voor we het vergeten! Op de vraag; hoe betalen we het? Daar geven we een andere keer antwoord op, maar deze blog geeft al veel daarover weg.

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

No Comments Yet.