Alle Disneyland Parijs jaarkaarten op een rij

Update 14 juli 2023: Let op! Met de aankondiging van de nieuwe Disneyland Pass is deze blogpost niet meer up-to-date.

Overweeg je om een jaarkaart te nemen? Of ben je nieuwsgierig naar wat je krijgt? Om je een beetje op weg te helpen zetten we de jaarkaarten even voor je op een rij. Inclusief onze mening en waar de voor- en nadelen van de Disneyland Parijs jaarkaarten zijn.

Welke Disneyland Parijs jaarkaarten zijn er?

Disneyland Parijs heeft maar liefst 4 verschillende jaarkaarten en die zijn allemaal anders. Kijk maar in dit overzicht:

DiscoveryMagic FlexMagic PlusInfinity
Prijs *€ 229,-€ 319,-€ 369,-€ 499,-
Aantal geldige dagen150300350365
Parkeren *Optioneel:
€ 60,-
VVV
Korting in Disney boutiques10%10%20%
Speciale tarieven Disney HotelsVVV
Korting 1 dag toegangsticket20%20%20%
Jaarpas Photopass *Optioneel:
€ 65,-
Optioneel:
€ 59,-
V
Korting Disney restaurants10%10%20%
Privilege tickets
1 dag/2 parken voor vrienden *
Laagseizoen: € 47,-
Hoogseizoen: € 66,-
Laagseizoen: € 42,-
Hoogseizoen: € 61,-
Extra Magic TimeVV

* Genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen door Disney. Check altijd de website van Disneyland Parijs voor de huidige en actuele prijzen!

NB. voor alle voorwaarden verwijzen we je door naar de website van Disneyland Parijs.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Voor alle Disneyland Parijs jaarkaarten geldt dat je een dag reservering moet hebben. Zonder een dag reservering kom je het park niet in ook al is je jaarkaart op die dag geldig.
Het grootste nadeel hiervan: dat je maar maximaal 3 dag reserveringen tegelijk mag hebben. 

Meer tips over het gebruiken en aanschaffen van een jaarkaart vertellen we in de volgende blog!

We hebben de voor- en nadelen per jaarkaart voor je op een rij gezet.
Handig: we hebben het hier en daar over geldigheid, dit betekent in ons geval dat je niet met je jaarkaart naar binnen kunt.


Discovery

Voordelen: De Discovery jaarkaart is een voordelige jaarkaart.
Nadelen: Deze jaarkaart is op dag 2 en dag 3 na aanschaffing niet geldig. Je hebt minimale voordelen en de jaarkaart is vrijwel niet geldig in de weekenden en vakantieperiodes.


Magic Flex

Voordelen: Een goede instap jaarkaart waar je leuke korting en voordelen krijg ik de boutiques en restaurants.
Nadelen: De Magic Flex jaarkaart is niet alle weekenden geldig en daarnaast ook niet rondom Halloween, Kerst en Oudjaar.


Magic Plus

Voordelen: De privilege tickets voor familie/vrienden zijn redelijk voordelig. Je kan gebruik maken van de Extra Magic Time ook al verblijf je niet in een Disney hotel.
Nadelen: Deze jaarkaart is niet heel veel uitgebreider dan de Magic Flex jaarkaart en ook bij de Magic Plus enkele weekenden zijn uitgesloten van geldigheid.


Infinity

Voordelen: De Infinity jaarkaart is het hele jaar geldig, ook tijdens Halloween, Kerst en Oudjaar. Een jaarpas Photopass is inbegrepen (leuk voor alle attracties foto’s, meet & greets met Disney karakters én magic shots!). Ook krijg je meer korting in de Disney boutiques en restaurants en zijn de privilege tickets nog voordeliger.
Nadelen: De Infinity jaarkaart is niet goedkoop.
Extra inbegrepen: Er zijn nog een aantal extra dingen inbegrepen die niet in het overzicht vermeld staan, daarom zetten we ze even voor je op een rij!

 • Gratis gebruik maken van het bagagedepot
 • Je kan speciale VIP plekken reserveren voor parades, shows en de eindshow
 • Je mag gebruik maken van de zwembaden van alle Disney hotels (alleen met reservering)
 • Er is bij beide parken een speciale ingang, waardoor je niet hoeft te wachten
 • Ook krijg je voorrang op het aanschaffen van evenementen tickets zoals Disney Pride, Disney Halloween en Disney Oud & Nieuw.

Meer voordelen van de jaarkaarten vindt je in onze blog: 14 voordelen van een Disneyland Parijs jaarkaart

Onze mening over de Disneyland Parijs jaarkaarten

Of je nu wel of geen jaarkaart moet nemen, dat laten we helemaal aan jou over. Wij kunnen tenslotte niet voor je beslissen en in de portemonnee kijken. Onze ongezouten mening:

 • Wat we jammer vinden is het maximaal aantal dag reserveringen. Wat ons betreft zou dit per duurdere jaarkaart meer moeten zijn.
 • De speciale tarieven voor overnachten in een Disney Hotel zijn alleen telefonisch op te vragen (lees lange wachttijden!) en zijn soms veel hoger dan via verschillende boekingswebsites zonder entree. Dit vinden wij vreemd en totaal niet logisch. (Daarnaast hebben we vernomen dat prijzen ook nog een kunnen verschillen. Wij hebben hier geen ervaring mee, maar hebben bezoekers gesproken waar dit bij is geweest.)
 • De Extra Magic Time die je krijgt bij de Magic Plus en Infinity zijn super fijn. Ook al slaap je niet in een Disney Hotel, kan je nog steeds vroeg het park in.
 • Plaats reserveringen bij de parades en shows bij Infinity zijn echt heel fijn. Je hoeft niet lang van te voren klaar te staan voor een goed plekje. Je kunt gewoon 5 min. van te voren aan komen wandelen en je staat vooraan! (Heerlijk toch met kinderen?!)
 • Het hebben van een speciale entree voor de Magic Plus en Infinity jaarkaarten. Lange rijen? Daar heb je geen last van!
 • De kortingen op eten, drinken en souvenirs! Het lijkt niet veel, maar tel het aan het einde van je bezoek eens bij elkaar op.

Wij zijn in ieder geval heel blij met onze jaarkaarten!

Wil jij ook een Disneyland Parijs jaarkaart kopen? Wij hebben alle informatie voor je verzamelt in onze blog: Disneyland Parijs jaarkaart kopen hoe gaat dat?


Wil je nog meer tips lezen? Lees dan snel alle blogposts in de categorie Tips!

Deze blog/pagina is ontstaan uit eigen ervaring. In dit artikel wordt dan ook alleen een eigen persoonlijke mening en/of ervaring gedeeld.

Fotobron jaarkaart afbeeldingen: Disneyland Parijs

Tags

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

3 Comments